Galaxy A01 (SM-A013F) cu baterie detașabilă a apărut pe Geekbench

1187
Sursa Foto: via hdblog.it

Am scris destul de recent despre un viitor smartphone Samsung cu o baterie detașabilă. Acum același dispozitiv accesibil a fost identificat în baza de date Geekbench, unde poartă numărul de model SM-A013F. Este vorba despre Samsung Galaxy A01, mai precis o variantă a acestuia posibil cu un „e” în coadă.

Samsung a lansat Galaxy A01 în decembrie anul trecut, iar până acum a fost cel mai accesibil membru al noii serii Galaxy A. Totuși, acest lucru pare că se va schimba în curând. Cu un preț de aproximativ 100 de euro este disponibil ca cel mai accesibil smartphone din seria Galaxy A. Conform mai multor informații Samsung intenționează să lanseze o versiune mai ieftină a smartphone-ului Galaxy A01.

Samsung Galaxy A01 (SM-A013F) cu 1 GB de memorie RAM

Samsung lucrează la o variantă mai ieftină a lui Galaxy A01. Primele indicii provin de la site-ul etalon de referință Geekbench. Aici viitorul telefon Samsung a apărut cu numărul de model SM-A013F, similar cu cel al smartphone-ului anunțat anul trecut, conform HDBlog. Samsung Galaxy A01 lansat în decembrie 2019 are numărul de model SM-A015F.

Conform site-ului Geekbench, acesta va fi unul dintre dispozitivele mai ieftine și mai puțin performante ale companiei coreene. Specificațiile tehnice apărute în urma testului confirmă prezența unui procesor MediaTek MT6739, lansat în septembrie 2017. Astfel Samsung Galaxy A01 va avea doar 1GB de memorie RAM și sistemul de operare Android 10. Procesorul MediaTek MT6739 este unul mai ieftin, are patru nuclee Cortex-A53 cu o frecvență de până la 1,5 GHz și un cip grafic IMG GE8100 care funcționează cu o frecvență de până la 570Hz.

Cip grafic sau unitate de procesare grafică (GPU). GPU-urile sunt utilizate în sisteme încorporate, telefoane mobile, computere personale, stații de lucru și console de jocuri. Termenul „GPU” a fost inventat de Sony în referire la GPU Sony, de la consola PlayStation, în 1994.

În testul cu un singur nucleu, Galaxy A01 (SM-A013F) a obținut 542 de puncte iar în testul multi-core un scor de 1468 puncte. Noul membru al gamei Galaxy A va avea o caracteristică rară în ziua de azi. Este vorba despre o baterie detașabilă cu o capacitate de 3.000mAh. În afară de veștile că ar putea veni cu o baterie detașabilă, nu se știe nimic altceva despre dispozitiv.

În sfârșit, există încă îndoieli cu privire la pretinsul nume al produsului. Sunt voci care spun că dispozitivul va primi numele Galaxy A01e, chiar dacă nu este în conformitate cu tradiția Samsung. Litera „e” este folosită pe modelele cu numărul final „2” din numărul modelului, vezi Galaxy A10e cu SM-A102.