Cel mai bine vândut telefon Samsung în SUA nu este din seria Galaxy S20

872
Sursa Foto: Counterpoint Research

Samsung a lansat unele dintre cele mai bune smartphone-uri în primul trimestru al acestui an. Excelenta serie Galaxy S20 a dat tonul pentru lansările de flagship-uri în 2020. De asemenea, Samsung a adus pe piață și un inedit Galaxy Z Flip, un smartphone pliabil tip clamshell, care a fost foarte bine primit. Dar în SUA nu sunt cele mai bine vândute.

Cu toate acestea, niciunul dintre acestea nu s-au numărat printre cele mai bine vândute telefoane Samsung din SUA în Q1 2020. Răspunsul s-ar putea să vă surprindă. Sigur că gigantul tech are foarte multe telefoane pe care le vinde pe piața din SUA. Având în vedere pretențiile pieței americane, toate sunt smartphone-uri foarte bune din gamele din care provin. Și sunt acolo și din gama mid-range și din cea high-end, sunt cu o conexiune 4G și 5G. Conform SamMobile, dintre toate, cel mai bine vândut în primul trimestru din 2020 este … Samsung Galaxy A10e.

Cel mai bine vândut smartphone Samsung din SUA a fost Galaxy A10e

Ultimul studiu de piață publicat de Counterpoint Research evidențiază că vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 21% în SUA față de același trimestru din 2019. Acest lucru se datorează în mare parte pandemiei COVID-19 care a perturbat totul pe plan global de la începutul anului. Deoarece peste tot în lume au fost luate măsuri restrictive privind circulația persoanelor, comenzile online au fost în prim plan. Magazinele operatorilor de telefonie mobilă și comercianții cu amănuntul au înregistrat o scădere a traficului „pietonal” și acest lucru a avut impact asupra vânzărilor generale de smartphone-uri.

Compania Apple a înregistrat o scădere de 13% a vânzărilor pe teren propriu în Q1 2020, comparativ cu Q1 2019. De asemenea, vânzările Samsung în SUA au scăzut cu 23%, potrivit companiei de cercetare. Nu a ajutat faptul că seria Galaxy S20 a fost lansată în SUA iar coronavirusul a fost declarat pandemie globală la puțin timp după ce seria S20 a intrat pe piață.

SUA conduce plutonul țărilor în privința cheltuielilor militare. China este pe locul doi, aproape de SUA. Germania, Franţa şi Marea Britanie ocupă și ele locuri fruntașe în clasament. Rusia este pe locul cinci iar România este pe locul 40 în privința cheltuielilor militare.

Mulți analiști sunt de părere că seria Galaxy S20 are resursele necesare pentru a reveni în forță ca vânzări. Unul dintre efectele COVID-19 a fost că potențialii cumpărători au fost mai strânși la pungă. Samsung Galaxy Z Flip este mai mult un dispozitiv de nișă și a fost pus la dispoziție publicului în cantități limitate. În acest fel nu a putut, chiar dacă s-a vândut foarte bine, să fie cel mai bine vândut telefon Samsung din primul trimestru.

Apple are primele trei cele mai vândute smartphone-uri din SUA

Ca întotdeauna, iPhone conduce lista celor mai bune cinci smartphone-uri după vânzări pe parcursul trimestrului unu. Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro Max și iPhone XR ocupă primele trei locuri. Samsung Galaxy A10e a fost a-l patrulea cel mai bine vândut din Statele Unite în trimestru trecut. Este urmat pe locul cinci de Samsung Galaxy A20.

Acesta este primul trimestru în care telefoanele din seria Galaxy A au ajuns în top cinci vânzări. Samsung a luat act de această schimbare a comportamentului consumatorilor și a lansat o serie Galaxy A 2020 mult mai bine dotată în SUA. Compania aduce chiar și modele 5G din seria Galaxy A, cum ar fi Samsung Galaxy A51 și Galaxy A71. În acest fel clienții care doresc să folosească rețeaua 5G vor avea opțiuni mai accesibile fără să cheltuie cât pentru un smartphone emblematic.

Este de la sine înțeles că pandemia va avea un impact negativ asupra vânzărilor de smartphone-uri și în perioada următoare. Oamenii vor fi mai reținuți în a cheltui mulți bani pe un smartphone și se vor orienta mai mult spre mijloacele de trai. Într-un astfel de mediu, opțiunile mai accesibile pot continua să fie vândute mai bine decât dispozitivele premium Samsung.