Galaxy A05s a apărut pe site-ul FCC, are doar conectivitate 4G

273
Galaxy A05s
Sursa foto: via notebookcheck.net

Samsung Galaxy A04s este un smartphone cu trei camere la spate și cu o baterie de 5.000 mAh. În ciuda lansării în 2022, acest telefon Samsung nu are conectivitate 5G. Sigur că este foarte bun pentru piețele unde rețelele 5G sunt încă departe. Dar suntem în 2023 și ne așteptam ca urmașul său Galaxy A05s să vină cu 5G la bord. Nu este așa.

Galaxy A05s ar putea fi o subestimare considerabilă, conform ultimelor informații provenite de la Comisia Federală de Comunicații (FCC). Site-ul comisiei americane FCC sugerează o reproiectare semnificativă pentru A05, care elimină avantajul relativ premium oferit de înaintașul său. Este vorba în primul rând despre camerele foto spate.

Galaxy A05s pare un telefon dezamăgitor

Samsung Galaxy A04s are o cameră principală de 50 MP ca una dintre cele 3 camere din spate similare lui Samsung Galaxy S23. Și, acest lucru în ciuda faptului că se numără printre cele mai ieftine smartphone-uri Samsung noi. Cu toate acestea, potrivit Notebookcheck, succesorul său, Galaxy A05s, va avea doar o cameră la spate. Este o degradare considerabilă față de modelul anterior.

Conform FCC, Galaxy A05s nu va avea mai mult de cameră pe panoul său din spate când va fi lansat în 2024. În acest fel va fi mai slab dotat decât Samsung Galaxy A04 lansat anul trecut, telefon ce are două camere la spate (50 MP + 2 MP). Potrivit site-ului american FCC, Galaxy A05s va avea GPS, Bluetooth și Wi-Fi 5 împreună cu benzile sale LTE. Și, cam asta este… chiar și fără NFC.

NFC – Near Field Communication permite dispozitivelor să comunice între ele fără fir, similar cu Bluetooth. NFC sau comunicare în câmp apropiat, poate comunica date pe o distanță de maximum 4 cm la o rată de 424 kbps.

Galaxy A05s va avea o baterie SLC-51 cu o capacitate tipică de 4.000 mAh și încărcare rapidă de 15 W. Dispozitivul are numărul de model SM-A057F sau SM-A057F/DS conform FCC, deși agenția de certificare NBTC din Thailanda atestă că este Galaxy A05s, în timp ce SM-A055F/DS este A05. Prin urmare, smartphone-urile Samsung non-5G au specificații dezamăgitoare, pentru a fi menținute la prețuri foarte mici.