Samsung Galaxy A12: cel mai bine vândut smartphone Android în 2021

317
Samsung Galaxy A12
Sursa Foto: counterpointresearch.com

Counterpoint Research a publicat recent un alt studiu de piață. De data aceasta compania a dezvăluit lista celor mai bine vândute 10 smartphone-uri în 2021. Telefoanele Apple au ocupat locurile fruntașe din această listă cu modelul Apple iPhone 12 pe primul loc și iPhone 12 Pro Max pe doi. Dar sunt și vești bune pentru Samsung, smartphone-ul Samsung Galaxy A12 se regăsește între primele modele.

Samsung Galaxy A12 a fost cel mai bine vândut smartphone Android în 2021, conform SamMobile. Acest lucru este destul de impresionant datorită faptului că există mai mulți jucători în segmentul de gamă medie precum Xiaomi, OPPO sau Realme cu telefoane bune și prețuri incredibil de mici.

Samsung Galaxy A12 între cele mai bine vândute telefoane din 2021

Vorbind despre lista celor mai bine vândute smartphone-uri în 2021, primele 5 locuri din listă au fost ocupate de Apple. Este vorba despre Apple iPhone 12, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 12 Pro și iPhone 11. Deci, este o petrecere Apple iPhone cât încape. Galaxy A12 urmează pe locul șase, la egalitate cu Apple iPhone 11. Potrivit Counterpoint Research, America de Nord, America Latină și Europa de Vest au fost piețele de top pentru Samsung Galaxy A12. Smartphone-ul Samsung s-a vândut foarte bine și pe terenul propriu Apple, în SUA.

Galaxy A12 este într-adevăr un dispozitiv cu un raport calitate-preț foarte bun. Astfel că titlul de cel mai bine vândut smartphone Android pentru titlul 2021 nu este o surpriză. Galaxy A12 se vinde cu un preț în jur de 750 – 800 de lei în România. Oferă o autonomie excelentă a bateriei, suport pe termen lung pentru actualizarea software-ului și un design frumos. Deși nu există caracteristici ieșite din comun pe Galaxy A12, dar acesta acoperă elementele de bază perfect, conform Counterpoint Research.

Counterpoint Research este o firmă de cercetare globală cu sediul în Hong Kong. Este specializată în produse tehnologice, mass-media și telecomunicații. Oferă companiilor globale studii și analize detaliate ale piețelor mobile și tehnologice.

În plus, compania chineză Xiaomi a fost singurul producător de smartphone-uri Android în top 10 în 2021. A obținut locul 7 cu Redmi 9A și pe locul 10 cu Redmi 9. Acum că Apple și-a lansat recent iPhone SE 2022 de gamă medie, va fi interesant să vedem ce ne rezervă producătorii de smartphone-uri Android.