Samsung Galaxy A13 5G actualizat la Android 13 și One UI 5.0

549
Samsung Galaxy A13 5G actualizat la Android 13
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung face minuni înainte de debutul sărbătorilor de iarnă. Gigantul high-tech sud-coreean a dat o lecție tuturor producătorilor Android despre cum trebuie procedat în materie de actualizări software. Au primit actualizarea la Android 13 și One UI 5.0 foarte multe telefoane și tablete Samsung într-un ritm incredibil și în foarte scurt timp. Acum Samsung Galaxy A13 5G primește și el noul sistem de operare.

Sentimentul este că Samsung va putea atinge obiectivul declarat luna trecută de un oficial al companiei, acela de a livra Android 13 și interfața One UI 5.0 pe toate dispozitivele compatibile până la sfârșitul anului 2022. Acum este clar că acest obiectiv va fi realizat. Cel mai ieftin telefon 5G din portofoliul Samsung primește acum Android 13 și One UI 5.0.

Samsung Galaxy A13 5G primește Android 13

Noul sistem de operare Android 13 sosește pe Galaxy A13 5G cu versiunea de firmware A136BXXU2BVK3. Cu această ocazie smartphone-ul Samsung primește și patch-ul de securitate din noiembrie 2022. Lansarea, potrivit HDBlog, este live în Europa. Actualizarea se va extinde și în alte țări, inclusiv în România. În prezent, actualizarea este disponibilă în Austria, Croația, Franța, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Elveția, Republica Cehă și UK. Alte țări din lume ar putea primi noua actualizare în următoarele zile.

Cehia, cu numele oficial Republica Cehă se clasează pe locul 8 ca cea mai sigură și mai pașnică țară din lume. Islanda este pe primul loc, România pe 31. Capitala Praga este al cincilea cel mai vizitat oraș din Europa după Londra, Paris, Istanbul și Roma.

Această actualizare aduce toate îmbunătățirile Android 13 și One UI 5.0, printre care actualizări ale aplicației Camera și instrumentelor de editare foto/video unice pentru telefon. Amintiți-vă doar că aceasta este ultima actualizare mare Android pe care Samsung intenționează să o livreze pentru acest model. De acum încolo va primi doar corecții de securitate.

Galaxy A13 5G a debutat în decembrie 2021 cu Android 11 și interfața Samsung One UI 3.1.1. Atunci, probabil, nimeni nu și-ar fi imaginat că un telefon de sub 200 de euro va primi în decurs de șase luni Android 12 și chiar Android 13. Toate acestea doar la un an de la apariția pe piață.

Actualizarea va ajunge mai repede sau mai târziu la toți utilizatorii în funcție de țară sau rețeaua de telefonie mobilă. Veți primi o notificare când Android 13 a ajuns pe telefon. Nu este o idee rea să verificați manual din când în când dacă există ceva nou pe telefon. Pentru asta mergeți la Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.