Galaxy A14 5G primește actualizarea Android 14 și One UI 6.0

246
Galaxy A14 5G primeste actualizarea Android 14
Sursa foto: galaxyclub.nl

Chiar dacă foarte multe telefoane și tablete eligibile au primit deja Android 14, tot mai sunt unele care așteaptă noul sistem de operare. Un telefon care – conform programului de actualizare al Samsung – ar fi trebuit să fie actualizat în decembrie este și Galaxy A14 5G. Am intrat în 2024 și A14 5G era încă pe Android 13. Până acum.

Ieri Samsung a început să lanseze Android 14 și One UI 6.0 pentru Samsung Galaxy A14 5G. O descărcare de peste 1,7GB aduce acestui telefon versiunea de firmware A146PXXU5CWL7. Actualizarea conține trei lucruri: patch-ul de securitate din decembrie, Android 14 și One UI 6. Toate foarte importante. Acest lucru îi oferă lui Galaxy A14 cele mai multe dintre noile funcții pe care le vedem și pe alte telefoane Galaxy. Menționăm că actualizarea Android 14 pe acest telefon a fost lansată în decembrie în India, dar acolo a rămas.

După instalare primiți un nou design pentru Quick Panel și un nou font al interfeței Samsung One UI 6.0. În plus, există îmbunătățiri pentru widgetul și aplicația Meteo, ecranul de blocare și camera foto. Chiar și noul „Truc multi-touch” – în care poți „ține” un fișier în timp ce faci alte lucruri cu cealaltă mână – funcționează pe Galaxy A14 5G. Cu toate acestea, potrivit GalaxyClub, funcția de securitate Blocare automatăauto lock pare să lipsească de pe dispozitiv.

În plus, protecția la arderea „pixel shift” a barei de stare a fost, de asemenea, dezactivată în One UI 6 pe Galaxy A14. Acesta este un bug cunoscut care apare pe toate celelalte dispozitive după actualizare. Samsung a promis că va remedia această eroare în curând. Vedeți pe I❤️Samsung tot ce aduce noua interfață Samsung One UI 6.0 la dispozitivele Galaxy!

Victor „Vic” Hayes, născut în Indiile de Est Olandeze (Surabaya), este considerat părintele Wi-Fi. Wi-Fi a avut, înainte de a se numi așa, mai multe nume: WaveLAN, FlankSpeed, DragonFly, WECA și IEEE 802.11b Direct Sequence.

Deoarece este un upgrade major, cel mai bine este să îl descărcați printr-o conexiune Wi-Fi. Mai mult, rezervați-vă puțin mai mult timp. Această actualizare va dura ceva mai mult decât o actualizare obișnuită de securitate. Vă rugăm să rețineți că software-ul de pe Samsung Galaxy A14 5G trebuie re-optimizat după acest upgrade. Astfel, este posibil ca telefonul să consume temporar mai multă energie decât în obișnuit. După câteva ore durata de viață a bateriei telefonului se va normaliza din nou.

Acum puteți instala actualizarea Android 14 pe Galaxy A14 5G (modelele neblocate în rețelele mobile) în mai multe țări din Europa, inclusiv în România. La momentul scrierii, actualizarea nu este încă disponibilă pe modelul 4G (SM-A145R). Presupunem că va primi și el actualizarea în scurt timp.