Galaxy A14 5G pare cel mai reparabil smartphone Samsung de până acum

268
Galaxy A14 5G pare cel mai reparabil smartphone Samsung
Sursa foto: via gizmochina.com

Samsung Galaxy A14 5G este primul smartphone lansat de compania Samsung din 2023. A generat mult entuziasm în rândul utilizatorilor, deoarece se așteaptă să fie atât accesibil, cât și ușor de utilizat. Un videoclip de demontare realizat de site-ul YouTuber PBKReviews a dezvăluit că multe dintre componentele interne ale Samsung Galaxy A14 pot fi accesate cu ușurință datorită capacului din spate din plastic și a urechilor de tragere a bateriei.

Una dintre cele mai semnificative progrese pentru Galaxy A14 5G este decizia Samsung de a renunța la una dintre caracteristicile de asamblare internă neprietenoase pentru reparații. Este vorba despre „adezivul excesiv de puternic folosit la instalarea bateriei”. Aceasta a fost o practică obișnuită în rândul producătorilor de smartphone-uri și a fost puternic criticată de pasionații de reparații terți. Este unul dintre motivele care îngreunează îndepărtarea bateriei fără a risca deteriorarea.

Samsung Galaxy A14 5G este foarte ușor de reparat

Deci Samsung Galaxy A14 5G are la interior un adeziv mai prietenos cu tehnicienii de la centrele de service. Această nouă caracteristică face scoaterea bateriei mult mai ușoară pentru un acces mai facil la componentele interne. Cel puțin în acest moment, Galaxy A14 5G pare a fi cel mai reparabil smartphone Samsung Galaxy de pe piață.

Rețelele 4G au ocupat 58% din piață în 2021, iar cele 5G 27%. Vânzările globale de smartphone-uri 5G au depășit pentru prima dată 4G în ianuarie 2022. 550 de milioane de telefoane 5G s-au vândut în 2021 și 710 milioane în 2022.

Eventuala înlocuire a bateriei este și ea mult mai ușoară în caz de schimbare a acesteia. Aceasta este o îmbunătățire majoră pentru cei care ajung la un atelier de service și vor reparații mai rentabile pentru smartphone-ul ales. În plus, designul lui A14 înseamnă că unele componente, cum ar fi modulul camerei din spate, nu trebuie să fie complet dezasamblate pentru a fi reparat.

Acest lucru facilitează reparațiile pentru utilizatorul final. Cu toate acestea, se pare că este necesară o dezasamblare completă pentru a înlocui afișajul de 90Hz al smartphone-ului. Acest lucru este printre puținele dezavantaje la repararea acestui telefon, potrivit GizmoChina. Cu toate acestea, Galaxy A14 5G s-a dovedit a fi un pas major înainte în repararea smartphone-urilor Samsung.

Designul său ușor de utilizat și decizia de a nu folosi prea mult adeziv la instalarea bateriilor este un avantaj pentru pasionații de reparații terți. Galaxy A14 ar putea fi unul dintre cele mai accesibile telefoane Samsung din acest an, iar reparabilitatea sa îl va face o opțiune și mai atractivă pentru cei care doresc să cumpere un nou smartphone.