Galaxy A14 5G vs Galaxy A14 4G: ce diferențe sunt?

1575
Samsung Galaxy A14 5G vs A14 4G
Sursa foto: androidauthority.com

Samsung a lansat în acest an două telefoane Galaxy A14, cele mai ieftine momentan din această serie: Galaxy A14 5G și Galaxy A14 4G. Primul a fost lansat chiar la începutul anului, al doilea ceva mai recent. Chiar dacă sunt frați gemeni între cele două telefoane sunt mai multe diferențe decât doar conectivitatea 5G. Mai jos face o comparație Galaxy A14 5G vs Galaxy A14 4G pentru a vedea unde se deosebesc și unde se aseamănă.

Samsung nu duce lipsă de telefoane Galaxy A la prețuri accesibile, lansate în acest an. Galaxy A14 5G a primit recent un model non-5G: Samsung Galaxy A14 4G. Dar lipsa suportului 5G nu este singura diferență între ele. Deci, care dintre cele două telefoane este mai potrivit pentru cumpărare? Aflați în această confruntare, via AndroidAuthority, Galaxy A14 5G vs Galaxy A14 4G.

Galaxy A14 5G vs A14 4G: ce diferențe sunt?

Cea mai semnificativă diferență dintre Galaxy A14 5G și A14 4G este capacitatea de a se conecta la rețele 5G. După cum sugerează numele lor, primul acceptă 5G, în timp ce cel de-al doilea atinge maxim conectivitatea 4G. Dar, nu subestimați acest lucru, mai ales în România și nu numai.

Punând față în față Galaxy A14 5G vs Galaxy A14 4G aproape că arătă ca niște gemeni dacă nu ar fi finisajul diferit. Dacă te uiți cu atenție, vei observa că panoul din spate al lui Samsung Galaxy A14 5G are un model de cerc concentric. În schimb, Galaxy A14 4G are un model liniar ca din metal periat. Cu toate acestea, ambele capace spate sunt din plastic, așa că diferența de direcție a canelurilor este doar stilistică.

Ambele telefoane au un ecran LCD PLS de 6,6 inch (16,76 centimetri) cu rezoluție FHD+. Cu toate acestea, Galaxy A14 5G are o rată de reîmprospătare de 90Hz, în timp ce versiunea 4G are o rată de reîmprospătare mai mică de 60 Hz. Ambele telefoane au o cameră selfie de 13MP ascunsă într-o crestătură tip strop de apă în cădere (ecran Infinity-U).

Sursă foto: via AndroidAuthority (Galaxy A14 4G în stînga)

Pe partea din spate, fiecare telefon are trei camere poziționate vertical. Ambele telefoane au o cameră primară de 50MP. Galaxy A14 5G are o cameră macro de 2MP, în timp ce Galaxy A14 4G are o macro de 5MP. Galaxy A14 5G are și o cameră de adâncime de 2MP ca a treia cameră. În schimb, Galaxy A14 4G primește o cameră cu unghi ultralarg de 5MP, mai utilă pentru fotografiile de zi cu zi. În general, Galaxy A14 4G are o suită mai bună de camere.

Procesoare diferite pe cele două telefoane Galaxy A14

Galaxy A14 5G are procesorul Exynos 1330 și vine cu 4GB RAM și 64GB spațiu de stocare. Pe de altă parte, Galaxy A14 are un procesor MediaTek Helio G80 asociat cu până la 6GB RAM și 128GB spațiu de stocare. Samsung Exynos 1330 este un cipset mult mai nou, oferind performanțe și consum de energie mai bune. Ambele telefoane acceptă stocare extensibilă prin slotul pentru card micro-SD de până la 1TB.

Cei care nu au trecut la wireless pentru sunetul lor vor aprecia că ambele telefoane au o mufă pentru căști. Există și conectivitate NFC și Bluetooth pe ambele telefoane, deși Galaxy A14 4G are Bluetooth 5.1, în timp ce modelul 5G are Bluetooth 5.2. Cu toate acestea, niciun telefon nu acceptă eSIM. Vedeți pe I❤️Samsung ce diferențe sunt între iSIM și eSIM!

Principala întrebare pe care ar trebui să ți-o pui este pe ce rețele te bazezi de obicei. Chiar dacă suportul 5G este viitorul, încă nu este disponibil pe scară largă. Deci, ce telefon trebuie să alegi dintre cele două?  

Majoritatea rețelelor 4G sunt rapide în zilele noastre și nu aveți nevoie de 100 Mbps pentru a naviga pe rețelele sociale. Momentan 5G nu este foarte răspândit iar dacă infrastructura nu este disponibilă, ar trebui să te uiți la versiunea 4G.

Ambele telefoane vin Android 13 și interfața One UI Core 5 și vor primi două upgrade-uri ale sistemului de operare și patru ani de actualizări de securitate. Cele două modele sunt doi cai puternici și nu trebuie să spargi banca pentru a cumpăra unul. Știm cât costă Galaxy A14 5G pe diferite piețe. Dar, Samsung Galaxy A14 4G cost ceva mai puțin și este disponibil în argintiu, roșu închis, verde și negru. În schimb Galaxy A14 5G este disponibil doar în negru.