Samsung Galaxy A15 mai aproape de lansare, a fost certificat de FCC

267
Samsung Galaxy A15 mai aproape de lansare
Sursă foto: Androidheadlines

Samsung lucrează deja la mai multe telefoane ieftine, mid-range și entry-level, care vor fi lansate în 2024. Între acestea se află Galaxy A25 5G și Galaxy A15, acesta din urmă fiind lansat în variante 4 și 5G. Samsung Galaxy A15 a apărut recent pe o platformă de referință dezvăluind câteva specificații. Modelul 4G/LTE al lui Galaxy A15 a primit acum certificarea FCC, sugerând că este mai aproape de lansare.

Agenția de reglementare FCC din SUA a certificat pe Samsung Galaxy A15 4G cu numărul de model SM-A155M. De asemenea, FCC a confirmat că telefonul are și o variantă cu numărul de model SM-A155N. Pe baza stilului Samsung de acordare a numerelor de model, aceasta din urmă ar trebui să fie versiunea sud-coreeană a telefonului, potrivit AndroidHeadlines. Dispozitivul poate veni și în alte variante, cum ar fi SM-A155F. Nu vor exista diferențe majore între ele, cu excepția unor caracteristici sau modificări software specifice regiunilor unde vor fi lansate.

Apariția pe site-ul Federal Communications Commission nu dezvăluie informații notabile despre viitorul telefon ieftin Samsung. Totuși, printre altele, confirmă suportul dual-SIM, care era deja așteptat. Documentele FCC nu conțin altceva. Din fericire, informațiile anterioare și testarea pe diferite platforme de referință au dezvăluit câteva detalii. Samsung Galaxy A15 4G va avea procesorul MediaTek Helio G99, un cip octa-core fabricat cu tehnologia de 6 nm. Procesorul are două nuclee CPU Cortex-A76 de performanță tactate la 2,2 GHz. Mai are șase nuclee Cortex-A55 cu viteza de 2,0 GHz și un GPU Mali-G57 MC2.

Alături de procesor cel puțin 4 GB de RAM, putând ajunge la un maxim de 6 GB de memorie RAM. Opțiunile de stocare pot include 64 GB și 128 GB, cu suport pentru Carduri micro-SD de până la 1 TB. Galaxy A15 4G are un scaner de amprentă montat lateral și va rula Android 14 cu One UI 6.0 din cutie. Momentan alte specificații nu se cunosc.

Afișajul cu cristale lichide – Liquid Crystal Display (LCD) George H. Heilmeier, de la RCA Laboratories, a fost trecut în National Inventors Hall of Fame și creditat cu invenția ecranului LCD. Primul ceas cu LCD a fost lansat în 1972, Gruen Teletime putea afișa patru cifre.

Știm că Samsung Galaxy A14 4G are un ecran LCD de 6,6 inch (16,76 centimetri) cu o rezoluție de 1080 x 2408. În departamentul foto are o cameră principală la spate de 50 MP, una ultra-wide de 5 MP și una macro de 2 MP. Frontal, pentru selfie și apeluri video, are o cameră 13 megapixeli. Furnizează curentul electric necesar funcționării o baterie de 5.000 mAh cu încărcare cu fir de 15 W. Cel mai probabil Galaxy A15 4G va păstra majoritatea acestor lucruri neschimbate, camerele putând primi un ușor upgrade.

În momentul scrierii acestui articol, nu există dovezi despre versiunile din SUA ale Galaxy A15 LTE și Galaxy A15 5G. Totuși, versiunea globală a apărut recent pe Geekbench cu numărul de model SM-A156B. Cu toate acestea, dacă istoricul este vreo indicație, acesta din urmă ar trebui să ajungă în SUA, purtând numărul de model SM-A146U. Ar trebui să devină oficial în primul trimestru al anului 2024.