Samsung Galaxy A23 5G lansat, cameră de 50MP și baterie de 5.000 mAh

669
Samsung Galaxy A23 5G
Sursa Foto : phonearena.com

Samsung a lansat în liniște noul smartphone Galaxy A23 5G. Noul telefon 5G accesibil vine la aproape cinci luni după modelul 4G LTE. Samsung Galaxy A23 5G împărtășește majoritatea specificațiilor cheie cu fratele său 4G. Cele două telefoane par, de asemenea, identice la prima vedere, dar au unele diferențe minore.

Samsung Galaxy A23 5G are un ecran FHD+ cu diagonala de 6,6 inch (16,76 cm). Ecranul are o crestătură în formă de lacrimă în centru sus, care găzduiește o cameră frontală de 8 megapixeli. Este un afișaj LCD PLS cu o rată de reîmprospătare de 90Hz. Ramele sunt destul de mari din jurul afișajului, specifice unui smartphone bugetar.

Pe spate, avem o configurație cu patru camere cu o cameră principală de 50MP cu OIS (stabilizare optică a imaginii). Este flancat de una ultra-wide de 5MP, una macro de 2 MP și o cameră de adâncime de 2MP. Toate cele patru camere se află într-un modul foto în stânga sus, ridicat peste nivelul capacului spate. Un bliț cu LED-uri își găsește și el casa acolo.

Samsung Galaxy A23 5G cu procesor Snapdragon 695 5G

Samsung nu a numit procesorul de pe acest telefon, dar știm că este un Qualcomm Snapdragon 695 5G. Este un procesor Snapdragon 690 actualizat cu CPU cu 15% mai rapid și GPU cu 30% mai rapid. Procesorul lui Samsung Galaxy A23 5G este asociat cu până la 8GB RAM și 128GB spațiu de stocare. Telefonul acceptă carduri micro-SD cu o capacitate de până la 1TB pentru stocare extensibilă.

GPU graphics processing unit – unitate de procesare grafică. GPU-ul este utilizat într-o gamă largă de aplicații smartphone, inclusiv grafică și redare video și sunt tot mai mult utilizate în producția creativă și inteligența artificială (AI).

Smartphone-ul Samsung vine cu o baterie de 5.000 mAh și suport de încărcare rapidă de 25W printr-un port USB Tip-C. Potrivit AndroidHeadlines, alte atracții includ un scaner de amprentă montat lateral; Wi-Fi dual-band (2,4G+5GHz); Bluetooth 5.1; o mufă pentru căști de 3,5 mm; securitate Samsung Knox și conectivitate celulară 5G, desigur.

Nimic din toate acestea nu este diferit de Galaxy A23 4G. Ei bine, cu excepția procesorului, deoarece Snapdragon 680 care alimentează modelul 4G nu acceptă 5G. În afară de asta, designul și dimensiunile telefonului (165,4 x 76,9 x 8,4 mm) sunt și ele neschimbate, inclusiv poziționarea butoanelor și a porturilor. Samsung a schimbat pur și simplu procesorul pentru a oferi conectivitate 5G și cam atât.

Până în momentul scrierii acestui articol, compania nu a dat detalii privind prețul și disponibilitatea lui Samsung Galaxy A23 5G. Zvonurile spun că telefonul se va vinde la un preț sub 300 de euro pe piețele europene. Știm că telefonul va fi lansat și în SUA. Noul smartphone 5G la preț accesibil este disponibil în culorile portocaliu, albastru deschis, alb și negru.