Samsung Galaxy A32 5G lansat discret de înainte de seria Galaxy S21

498
Samsung Galaxy A32 5G lansat discret de inainte de seria Galaxy S21
Sursa Foto: via SamMobile.com

Cu doar o zi înainte ca Samsung Galaxy Unpacked 2021 să ne aducă noua serie Galaxy S21, Samsung a anunțat oficial cel mai ieftin telefon al anului cu funcție de 5G: Samsung Galaxy A32 5G. Nu seamănă deloc cu modelele din seria Galaxy S21, dar, arată diferit de alte dispozitive Galaxy mid-range.

Samsung Galaxy A32 5G arată foarte familiar din față, deoarece are un ecran HD+ Infinity-V de 6,5 inch (16,51 centimetri), cu rame destul de groase și o bărbie chiar mai groasă. Cu toate acestea, același dispozitiv introduce un nou design pentru panoul din spate și pentru gama de camere. Acest modul arată foarte diferit în comparație cu ceea ce am văzut de la Samsung până acum. Fiecare cameră are propriul decupaj în loc să fie toate într-un modul.

Samsung Galaxy A32 5G cu procesor MediaTek Dimensity 720

Partea din spate este cel mai probabil din Glasstic și telefonul ajunge în patru opțiuni de culoare. Sunt numite Awesome Black, Awesome Blue, Awesome Violet și Awesome White. Aceste culori „minunate” sunt destul de interesante. Corpul smartphone-ului măsoară 164,2 x 76,1 x 9,1 mm și cântărește 205 grame.

Deși Samsung nu a confirmat momentan acest lucru, toate dovezile de până acum indică faptul că Galaxy A32 5G este alimentat de un chipset MediaTek Dimensity 720. Este un procesor octa-core cu două nuclee CPU Cortex-A76 de 2,0 GHz și șase nuclee Cortex-A55 de 2,0 GHz.

Procesorul funcționează mână în mână cu 4/6/8GB de memorie RAM și 64/128GB de spațiu de stocare. Acesta, conform SamMobile, este extensibilă până la 1TB printr-un micro-SD. Autentificarea biometrică este gestionată de un scaner de amprentă montat lateral, iar dispozitivul se bazează pe o baterie de 5.000mAh cu încărcare rapidă de 15W.

MediaTek Inc. este o companie fondată în 1997 cu sediul în Taiwan. MediaTek este o companie fabless, fără fabrică, fără unități de producție. Furnizează cipuri pentru pentru unități optice, smartphone-uri, tablete, televizoare, receptoare GPS, routere wireless și dispozitive Bluetooth.

Preț de ~300€ pe noul smartphone 5G Samsung

Sistemul de camere quad este punctul culminant al panoului din spate. Este acolo o cameră principală de 48MP și o cameră cu unghi ultra-wide de 8MP. Acestea sunt însoțite de o cameră macro de 5MP și o cameră de adâncime de 2MP. Toate, cu excepția camerei principale, au focalizare automată fixă. Frontal are o cameră de 13MP.

Cu Galaxy A32 5G, avem un semnal clar că 5G a ajuns acum și în regiuni accesibile pe piața smartphone-urilor. Acesta se va alătura lui Galaxy A42 5G, un alt telefon 5G ieftin de la Samsung. Smartphone-ul Samsung are un preț de vânzare cu amănuntul sugerat de 299 euro. În funcție de variantele de memorie și stocare acest preț poate fi mai mare. Samsung Galaxy A32 5G va fi la vânzare în magazinele din România la începutul lunii februarie.