Galaxy A40 un excelent smartphone compact și complet

1522

Seria Galaxy A a apărut ca răspuns la cererea continuă pentru acest segment de produse din partea consumatorilor. Aceștia vor calitate și inovație. Ca răspuns la aceste cereri Samsung a lansat două smartphone-uri, cu dedicație pentru Europa, Galaxy A40 și Galaxy A20e. Ambele smartphone-uri se bucură de aceleași inovații de ultimă generație, caracteristice seriei Galaxy A.

Samsung Galaxy A40 este un telefon inteligent pe care îl putem considera compact. Spunem acest lucru pentru că este unul dintre puținele telefoane cu o diagonală a ecranului de sub șase inch. Cu un preț de aproximativ 260 €, acesta este plasat într-o gamă populată de numeroși concurenți, conform site-ului italian HDblog. Dar, datorită dimensiunilor, prețului și specificațiilor sigur își va face loc în față în gama mid-range.

Dacă acum câțiva ani când era vorba de un telefon cu ecran de 5,9 inch ne gândeam imediat la un phablet, astăzi este ceva normal. Astăzi Galaxy A40, cu o lungime de 144 mm și o lățime de 69 mm, este chiar mic.

Ecran mare pentru o experiență de vizionare excelentă

Spatele și cadrul sunt în întregime din plastic, dar la acest preț este ceva previzibil și nu reprezintă neapărat un factor negativ. Într-adevăr, acestea contribuie la creșterea rezistenței la căderi și este mai ușor. Cântărește numai 140 de grame și diferența se simte mai ales dacă vorbim despre confortul în utilizarea zilnică.

Gramul „g” este o subunitate a kilogramului. Prima definiție a gramelor și a kilogramelor provine din timpul revoluției franceze. La 7 aprilie 1795, gramul a fost decretat în Franța ca fiind masa unui centimetru cub de apă la temperatura de 3,98° C. Valoarea de 1 yoctogram cunoscută și simbolizată cu „yg” este egală cu 10 la minus 24 dintr-un gram.

Galaxy A40 este conceput pentru cei care doresc un telefon compact, fără a compromite performanța. Fața este dominată de afișajul cu cadre foarte mici. Display-ul Infinity-U de 5,9 inch oferă o experiență de vizionare excelentă. Fie că vorbim de streaming sau de jocuri video, telefonul poate fi ținut confortabil în mână iar ecranul Super AMOLED Full HD+ oferă o calitate și claritate excepțională a imaginii.

Galaxy A40 nu se remarcă prin putere mare hardware, dar răspunde bine la cele mai frecvente sarcini. La interior are un procesor Samsung Exynos 7904 Octa-Core, cu 4 GB de memorie RAM și 64 GB de stocare internă. Sistemul de operare Android Pie 9.0 și interfața One UI sunt pe Galaxy A40.

Galaxy A40 este dotat cu o tehnologie inteligentă a camerei. De exemplu dual-camera este capabilă să facă fotografii cu unghi larg, de până la 123° și funcția AI Scene Optimizer scoate ce este mai bun din fiecare fotografie. Dispune, de asemenea, de o cameră frontală de 25 MP, capabilă să optimizeze cadrele cu imperfecțiuni, pentru cele mai reușite fotografii.

Suport pentru sistemul de plată Samsung Pay

Departamentul de conectivitate este complet. Există suport pentru WI-FI 5GHz, GPS+, Glonass și chiar NFC pentru a efectua plăți prin Samsung Pay. Conexiunea prin rețeaua de date este bună mulțumită compatibilității cu rețelele 4G+.

Având în vedere dimensiunea și natura compactă a modelului A40, Samsung a introdus un port USB de tip C și a păstrat mufa audio de 3,5 mm, care, din fericire, este iarăși la modă.

Dimensiunile, afișajul Amoled, culoarea cu reflexe irizante (își schimbă culorile în funcție din direcția din care vine lumina) și camera Ultra-Wide sunt punctele sale forte. Chiar dacă performanțele lui Galaxy A40 nu sunt la nivelul fraților mai mari din gama Galaxy A, acest smartphone compact este excelent ca raport specificații preț.

Specificații Samsung Galaxy A40
Afișaj Afișaj : 5,9 inch Infinity U sAMOLED FHD+ (2340 x 1080 pixeli)
Procesor Exynos 7904 │ GPU: Mali-G71 MP2
Memorie 4 GB RAM – 64 GB memorie eMMC extensibilă cu microSD până la 512 GB
Siatem de operare Android Pie 9.0 + One UI
Camere Spate: 16 MP cu f / 1,7 + 5 MP cu f / 2,2 – 1080p video
Frontal: 25 MP – video Full HD
Conectivitate Wi-Fi 802.11 ac (2.4 și 5GHz) │ Bluetooth 4.2 │ 4G LTE │ USB Tip-C │ GPS │ Glonass │ BeiDou
Senzori Amprentă (montat pe spate) │ Accelerometru │ Giroscop │ Proximitate │ Busolă │ ANT+
Baterie 3.100 mAh (suport rapid de încărcare)
Dimensiuni 144,4 x 69,2 x 7,9 mm
Greutate 140 grame
Culori Negru, albastru, coral și alb.