Samsung Galaxy A41 va avea o baterie mai mare decât predecesorul său

842
Sursa Foto: via galaxyclub.nl

O autoritate de inspecție din Coreea de Sud, Safety Korea, a publicat o imagine cu bateria lui Samsung Galaxy A41. Din fotografie reiese că bateria va avea o capacitate de 3.500 mAh. Aceasta este o actualizare semnificativă în comparație cu Galaxy A40 care a avut una de 3.100mAh.

Săptămâna trecută am publicat deja câteva detalii despre specificațiile camerelor foto pe Galaxy A41. Nu aveam detalii despre bateria dispozitivului în acel moment. Acum, baza de date a companiei de certificare sud-coreeană SafetyKorea a făcut publică o fotografie cu bateria dispozitivului.

În fotografie vedem o baterie cu numărul de codul EB-BA415ABY. Oricine este oarecum familiarizat cu logica numerelor de model și de produs Samsung știe: aceasta este bateria (EB-B) a unui dispozitiv cu numărul de model SM-A415. Într-adevăr, Samsung Galaxy A41 nu a fost încă lansat. Bateria este fabricată de producătorul chinez Amperex. Până acum totul este clar.

Samsung Galaxy A41 cu o baterie de 3.500 mAh

Fotografia nu este foarte clară dar se poate observa capacitatea nominală, este mai mare de 3.400mAh. Tipic capacitatea este de 3.500mAh sau 3.600mAh. Cu toate acestea, capacitatea în wați pare a fi în jur de 13,50 Wh. La 3,85 volți, aceasta produce o capacitate de 3.500 mAh.

Aceasta înseamnă că bateria Galaxy A41 este mai mare decât cea a actualului Samsung Galaxy A40, cu o baterie de 3.100mAh. Am văzut deja că rezoluția camerei principale face și ea un salt mare la 48MP. Prin urmare, motive suficiente pentru a presupune că Samsung îmbunătățește serios pe Galaxy A41 în câteva domenii importante.

Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), este un producător chinez de baterii fondat în 2011. CATL produce baterii litiu-ion pentru vehicule electrice și sisteme de stocare a energiei. Concurenți său sunt Samsung SDI, Panasonic, BYD și LG Chem.

Pe de altă parte, Samsung Galaxy A41 va avea trei camere la spate, cu una principală de 48MP. Celelalte două sunt de 25MP (probabil una cu unghi ultra-larg sau teleobiectiv) și una de 2MP pentru fotografii macro. Pentru comparație: Samsung Galaxy A51 a primit aceeași capacitate a bateriei ca Galaxy A50. Nu este nimic în neregulă, dar, deoarece A41 va fi probabil alternativa compactă a lui A51, ne bucurăm să aflăm că bateria crește anul acesta.

Încă nu știm când Samsung vrea să lanseze Galaxy A41. Până în prezent, nu există indicii directe că acest lucru se va întâmpla în perioada următoare. Cu toate acestea, presupunem că dispozitivul va veni și în Europa și în România. În cele din urmă, Galaxy A40 s-a descurcat foarte bine în România și urmașul său va fi bine primit aici.