Galaxy A51 primul smartphone mid-range cu quad-camera la spate

1356
Samsung Galaxy A51
Sursa Foto: via nl.letsgodigital.org

Galaxy A51 este primul smartphone de clasă mijlocie de la Samsung cu patru camere spate, în plus există o cameră selfie de 32 MP frontal. Samsung a anunțat pe Galaxy A51 și Galaxy A71 săptămâna trecută. Primul este succesorul excelentului Samsung Galaxy A50, care a fost lansat în luna februarie a acestui an. Noul smartphone din seria Galaxy A este echipat cu un ecran Full HD+ Super AMOLED de 6,5 inch. Ecranul este perforat central în partea de sus pentru a face loc camerei pentru selfies.

Cu noul smartphone A51, Galaxy A50 a fost actualizat în departamentul de camere. Camera selfie are o rezoluție de 32 megapixeli iar diafragma f / 2.0 este menținută. În plus, A51 are un modul cu patru camere foto la spate. Este primul smartphone din gama mid-range de la Samsung cu un modul cvadruplu.

O cameră macro pe Samsung Galaxy A51

Departamentul foto spate este compus dintr-o cameră de 48 MP cu deschiderea f / 2.0, o cameră Ultra-Wide de 12 MP, o cameră de adâncime de 5 megapixeli și în final o cameră macro de 5 MP. Acesta este un upgrade considerabil în comparație cu sistemul triple-camera aflat pe Galaxy A50. Obiectivul macro este complet nou și face posibilă realizarea de fotografii detaliate, de aproape, utile pentru fotografia naturii, de exemplu, atunci când fotografiați insecte sau plante.

Noul dispozitiv este coordonat de procesorul Samsung Exynos 9611 Octa-core. Acest procesor poate fi comparat cu Snapdragon 675, cu siguranță nu cel mai rapid cip, dar suficient pentru utilizare regulată. Mai multe variante de memorie RAM vin cu Galaxy A51, 4 GB / 6 GB și 8 GB. În plus, există posibilitatea de a alege între 64 GB și 128 GB de stocare, care poate fi extinsă cu un card de memorie microSD.

Cardul microSD de la SanDisk, SanDisk 1TB Extreme este cardul cu cea mai mare capacitate aflat pe piață. Se poate stoca pe el aproximativ 222 de filme Full HD, în medie de 4,5 GB pe film sau aproximativ 250.000 de melodii (la o dimensiune medie de 4 MB pentru o melodie medie de 4 minute).

Deocamdată acest telefon din noua serie Galaxy A (2020) a fost lansat doar în Vietnam. Deoarece Samsung A50 a fost cel mai vândut smartphone din Europa în al doilea trimestru al anului 2019, este evident că succesorul său va fi disponibil în curând și în Europa. Ce variante de memorie puteți cumpăra în Europa și în România nu se știe momentan.

Samsung Galaxy A51 cu un preț în Europa între 350 și 400 de euro

Samsung Galaxy A51 are detectarea feței și un scaner de amprente in-display. Samsung Galaxy A50 are și el un senzor de amprentă sub ecran, dar acesta a întâmpinat unele probleme. Samsung a rezolvat problemele cu actualizări de software și senzorul oferă performanțe mai bune.

Samsung Galaxy A51 este echipat cu o baterie de 4.000 mAh, care nu poate fi detașată, care acceptă încărcarea rapidă de 15W. Acest smartphone Galaxy A este lansat în negru, alb, albastru și roz. În Vietnam, telefonul costă aproximativ 350 de dolari. Care este prețul pe piața europeană încă nu se știe, A50 a fost lansat în februarie pentru 350 de euro. Probabil succesorul său va avea un preț de vânzare cu amănuntul undeva între 350 și 400 €.

SURSĂLetsgoDigital