Galaxy A5 (2017) a început să primească patch-ul de securitate din mai

643
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Am scris de mai multe ori că Samsung Galaxy A5 (2017) este un excelent smartphone mid-range și este unul dintre cele mai iubite telefoane Samsung. Lansat în urmă cu mai bine de trei ani (ianuarie 2017) este încă foarte apreciat de utilizatori. Acum Samsung a lansat o nouă actualizare pentru Galaxy A5 (2017).

Samsung Galaxy A5 (2017) va primi corecția de securitate din luna mai, inclusiv o corecție pentru „Qmage bug”. Qmage este o problemă cu gestionarea imaginilor de pe telefon de către o anumită parte a sistemului de operare Android. Acest bug a apărut numai numai în combinație cu software-ul Samsung. Qmage a creat o anumită vulnerabilitate de care ar fi putut profita un hacker.

Versiunea de firmware A520FXXUECTDA este disponibilă pentru Galaxy A5

La începutul lunii martie, am scris că Galaxy A5 nu va mai primi actualizări lunare. La urma urmei, dispozitivul a apărut pe piață în ianuarie 2017 și are peste trei ani. Cu toate acestea, Conform Galaxy Club, Galaxy A5 rămâne pe lista dispozitivelor Samsung actualizate în fiecare trimestru. Ultima actualizare a fost lansată în februarie, așa că oricine are un astfel de telefon și sunt încă mulți utilizatori, a primit acest patch de securitate.

Acum o nouă actualizare de peste 84MB este disponibilă cu versiunea de firmware A520FXXUECTDA. Aceasta instalează patch-urile „întârziate”, inclusiv cel din luna mai. Principala îmbunătățire pe care aceasta din urmă o aduce este o soluție pentru a rezolva „eroarea Qmage ”. Această eroare a făcut ca unele telefoane Samsung să fie vulnerabile de ani de zile, deși această problemă a fost observată doar anul acesta.

Firmware – termenul firmware a fost inventat de Ascher Opler într-un articol din Datamation din 1967. De-a lungul timpului, utilizarea populară a extins cuvântul „firmware” pentru a indica orice program de calculator care este strâns legat de hardware, inclusiv instrucțiuni de procesare.

Odată cu patch-ul din mai, această problemă este rezolvată și o serie de alte erori și vulnerabilități sunt, de asemenea, rezolvate. Au mai fost făcute și unele mici îmbunătățiri, dar nu trebuie să vă așteptați la mari modificări funcționale la un telefon care are aproape 3 ani și jumătate😉.

Actualizarea a fost lansată pentru modelele Samsung Galaxy A5 care nu sunt blocate în rețea în Olanda și Belgia. Actualizarea se va extinde și în alte țări și va ajunge în puțin timp și în România. Bineînțeles că tot modelele libere de rețea vor primi mai repede patch-ul de securitate. Actualizarea va fi anunțată pe telefon sau puteți verifica manual în Setări >>  Actualizare software >> Descărcare manuală actualizări.