Galaxy A50: actualizare pentru îmbunătățirea recunoașterii amprentelor

1590
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Galaxy A50 este fără discuție cel mai bun smartphone mid-range produs de Samsung în ultimii ani. Și nu numai dintre cele produse de Samsung. Telefonul a fost cel mai bine vândut smartphone din Europa în prima parte a anului 2019. A fost și este foarte bine vândut peste tot în lume, fiind smartphone-ul fiind evidențiat de Samsung și la raportarea rezultatelor sale financiare pe trimestrul trei 2019.

În perioada următoare Samsung Galaxy A50 va primi o nouă actualizare de software pe anumite piețe europene. Aceasta este a doua actualizare pentru senzorul de amprente și va veni cu patch-ul de securitate din noiembrie 2019. Noua actualizare vine cu numărul de firmware A505FNXXS3ASK9. Potrivit jurnalului ce însoțește actualizarea (changelog-ul), aceasta va îmbunătăți algoritmul de recunoaștere a amprentelor digitale. Utilizatorii de Galaxy A50 sunt mulțumiți de acest senzor optic dar, cu noua actualizare acesta va fi mai rapid și mai sigur.

Senzorul pentru citirea amprentelor pe Galaxy A50 va fi mai fidel

Cititorul optic pentru amprente de pe Galaxy A50 (și alte smartphone-uri din gama medie), nu este la nivelul celui ultrasonic aflat pe Galaxy S10, Galaxy S10+ și seria Galaxy Note 10. Este puțin mai lent și nu este la nivelul preciziei celui cu ultrasunete. Samsung a încercat să rezolve ambele probleme cu mai multe actualizări de software. Cea mai recentă actualizare în această privință pentru Galaxy A50 va aduce mai multă precizie și siguranță pentru utilizatorii acestui excelent telefon. Deși, în final, numai cei care dețin un Galaxy A50 vor putea să spună dacă senzorul este mai bun.

Samsung recomandă înregistrarea din nou a amprentelor după actualizare. Samsung menționează în changelog că utilizatorii trebuie să șteargă amprentele și să le înregistreze din nou, după actualizare. Acest lucru ne face să ne întrebăm dacă nu cumva senzorul optic de pe A50 a avut o problemă. O astfel de problemă a fost la Samsung Galaxy S10 și Galaxy Note 10, cu senzorul ultrasonic. Acest cititor de amprente in-display a putut fi păcălit după ce pe ecran a fost amplasat un protector de ecran din silicon. Nu a existat și nu există nicio informație despre o astfel de problemă care să afecteze senzorii optici. Cel mai probabil Samsung este doar precaut, cu gândul la protecția datelor utilizatorilor.

Amprentele digitale ale ursulețului Koala, care trăiește în Australia, sunt cele mai asemănătoare cu ale oamenilor, chiar și experții au probleme când le compară! Există o monedă Koala de platină emisă de Australia, are un ursuleț Koala pe revers și pe regina Elisabeta a II-a pe avers.

Actualizarea este disponibilă și în România

În orice caz, proprietarii de Galaxy A50 ar trebui să instaleze noua actualizare cât mai curând posibil, imediat ce apare. Poate fi descărcată direct din secțiunea Actualizare software din aplicația Setări a telefonului. Actualizarea este disponibilă deja în Germania, Olanda, Franța, Grecia, Ungaria, Slovenia, România, Elveția, Polonia, Italia și destul de multe alte țări europene. Sigur că lansarea actualizării mai depinde, ca de obicei, de operatorii locali de telefonie mobilă.