10 caracteristici și setări la Galaxy Note 10 despre care trebuie să știi

4252
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Galaxy Note 10 și Note 10+ au venit la pachet cu inovații excelente, concepute pentru a ajuta utilizatorii să-și ducă experiența mobilă la nivelul următor. Pentru a-i ajuta să profite la maxim de aceste funcții convenabile, Samsung Newsroom a compilat o listă de zece funcții și setări pe care utilizatorii ar trebui să le ia în considerare atunci când își configurează noul dispozitiv. Indiferent dacă sunteți un nou utilizator al seriei Galaxy Note sau sunteți un fan de mult timp al acestei serii, acest articol vă ajută.

Samsung a adus cu seria Galaxy Note 10 mai multe caracteristici și funcții și le-a actualizat pe cele existente. Toate funcțiile prezentate mai jos vă vor ajuta să personalizați telefonul în modul în care vă reprezintă cel mai mult.

1. Personalizați acțiunile prin S Pen Air

Noile acțiuni S Pen Air pe Galaxy Note 10 transformă stiloul seriei Note într-o baghetă magică pentru controlul dispozitivului. Controalele bazate pe gesturi sunt complet personalizabile, ceea ce înseamnă că puteți specifica exact ce funcții doriți să le activeze în anumite aplicații – cum ar fi Camera, Galerie și Samsung Notes.

De exemplu, folosirea S Pen-ului pentru a scrie un cerc în sensul acelor de ceasornic în aplicația Cameră va declanșa, implicit, camera pentru a face zoom în cadru. Cu toate acestea, puteți personaliza, de asemenea, acest gest pentru a schimba modurile camerei, a schimba camerele, a mări și altele, dacă oricare dintre aceste funcții ar fi mai confortabile pentru voi.

De asemenea, puteți specifica ce aplicație sau funcție utilizată frecvent doriți să o lansați atunci când apăsați și mențineți apăsat butonul S Pen. Acest lucru economisește timp utilizatorilor, facilitând accesul la funcțiile de care au nevoie.

Numele Bixby este asociat cu Star Trek, Jerome Bixby a fost scriitor american de science-fiction. A scris mai multe episoade din celebrul serial Star Trek. Episodul „The New Cloak of the Emperor” din Star Trek este dedicat memoriei scriitorului american. Ceea ce în film era considerată o ficțiune acum a devenit realitate – comanda vocală a dispozitivelor.

2. Reglați setările tastei laterale

Cu un design elegant și subțire Galaxy Note 10 include un buton multifuncțional cu totul nou, situat sub tasta volum de pe partea stângă. O apăsare dublă vă permite să deschideți instantaneu aparatul foto, Bixby sau o aplicație utilizată frecvent la alegerea dvs., în timp ce o apăsare mai lungă va chema la ordine pe Bixby sau va opri telefonul.

Vorbind despre aceasta, Galaxy Note 10 introduce, de asemenea, mai multe modalități prin care utilizatorii își pot opri dispozitivul. Acum, pe lângă faptul că pot opri telefonul cu tasta laterală utilizatorii își pot opri ușor telefonul atingând pictograma de alimentare integrată în panoul rapid, apăsând și ținând apăsat unul din butoanele celor taste de volum sau cerând lui Bixby să o facă acest lucru.

Setările tastei laterale pot fi accesate glisând în jos pe panoul rapid, atingând pictograma de pornire și selectând „Setări ale tastei laterale” sau apăsând și ținând apăsată tasta laterală în sine.

3. Alege-ți stiloul preferat

Aplicația Samsung Note îmbunătățită la Galaxy Note 10 facilitează utilizatorilor să se descurce la locul de muncă, permițându-le să își salveze stilourile preferate într-o filă accesibilă instant.

Odată ce utilizatorii deschid Samsung Notes și apasă pe pictograma scribble din partea de sus, vor vedea o pictogramă a unui stilou marcat cu o stea aurie în colțul din stânga jos al ecranului. Atingerea pictogramei va deschide o filă care conține sloturi pentru a folosi până la nouă stilouri unice. Cu șase tipuri de pixuri, o serie de opțiuni de grosime și zeci de culori disponibile, este ușor de găsit și de salvat stiloul potrivit pentru lucrare.

Odată ce sunt salvate, este nevoie de o apăsare a butonului S Pen. Fiecare apăsare ulterioară va trece la un alt stilou preferat din colecția ta.

4. Îmbunătățirea înregistrărilor pe ecran

Noul recorder de ecran al Galaxy Note 10 nu numai că face ușor să înregistrezi ce este pe ecranul tău, dar oferă și o funcție picture-in-picture – imagine-în-imagine care permite utilizatorilor, cum ar fi vloggerii și jucătorii, să utilizeze camera frontală pentru a adăuga reacții și comentarii.

Pentru a începe o înregistrare, pur și simplu trageți în jos Panoul rapid și atingeți pictograma Recorder screen. Odată ce înregistrarea începe, veți vedea pictograme în colțul din dreapta sus pentru a activa adnotarea S Pen în timp real și veți activa camera frontală pentru funcția de imagine în imagine.

Dacă doriți să surprindeți vocea în timp ce înregistrați un videoclip cu imagine-în-imagine, schimbați setările funcției, ținând apăsat pe „Screen recorder” în panoul rapid. Acolo, veți găsi opțiuni pentru cum să înregistreze fără sunet, cum să înregistreze sunete media și să înregistreze „sunete media și microfon”. Setările vă permit, de asemenea, să specificați cu exactitate cât de mare doriți să fie videoclipul și să selectați o calitate video preferată.

5. Link to Windows

Pentru a ajuta utilizatorii să lucreze mai confortabil și mai eficient, Galaxy Note 10 oferă Link to Windows integrat direct în panoul rapid. Acum utilizatorii pot conecta cu ușurință Galaxy Note 10 la computerul lor bazat pe Windows 10 și să reflecte ecranul telefonului lor. Pot să trimită și să primească mesaje și să vizualizeze notificări – precum și până la 25 de fotografii recente – direct de la computerul lor.

Link-ul către Windows poate fi lansat prin Panoul rapid sau accesând Setări > Funcții avansate. După ce utilizatorul se conectează la contul său Microsoft, Galaxy Note 10 se conectează automat la computerul său. Este foarte simplu.

6. Conectați-vă la Samsung DeX pentru PC

Galaxy Note 10 duce multitasking-ul la nivelul următor, făcând Samsung DeX și mai ușor de utilizat. Acum, tot ce este nevoie pentru a vă extinde experiența mobilă la PC-ul sau Mac Windows este un simplu cablu USB.

Pornirea este foarte ușoară, pur și simplu accesați site-ul oficial al Samsung DeX de pe computer sau Mac pentru a descărca și lansa Samsung DeX și conectați-vă smartphone-ul la computer. După ce totul este configurat, programul va lansa automat Samsung DeX printr-o fereastră de pe ecranul computerului.

De acolo, veți putea trage și arunca cu ușurință fișierele între smartphone-ul și computerul dvs. și veți putea beneficia de mai mult spațiu pentru a vă gestiona aplicațiile. În plus, chiar și atunci când este conectat la computer, smartphone-ul dvs. poate fi folosit în continuare pentru a efectua apeluri telefonice, a trimite mesaje și a naviga pe internet.

7. Afișați procentul de încărcare a bateriei

În aceste zile, lucrăm constant, conectăm și creăm pe dispozitivele noastre mobile. Din acest motiv ne place să urmărim cu atenție nivelul bateriei smartphone-ului nostru.

Setarea implicită a lui Galaxy Note 10 este afișarea nivelului bateriei printr-o simplă pictogramă în partea dreaptă a barei de stare. Cu toate acestea, utilizatorii care ar dori să știe exact câtă putere au rămas pot accesa Setări > Notificări > Bara de stare, unde vor găsi opțiuni pentru a afișa procentul exact de baterie și vor specifica câte pictograme de notificare ar dori să vadă la partea de sus a ecranului lor.

Galaxy Note 10 oferă, de asemenea, software AI care optimizează utilizarea bateriei în funcție de modul de utilizare a dispozitivului. Pentru a gestiona optimizarea bateriei dispozitivului, mergeți la Setări > Îngrijire dispozitiv > Baterie > Mod de alimentare. Acolo veți găsi diverse moduri de alimentare pentru creșterea performanței și extinderea duratei de viață a bateriei. Veți găsi și o funcție de „economisire adaptivă a energiei”. Aceasta permite AI-ului aflat pe Galaxy Note 10 să ajusteze automat modul de alimentare pe baza modelelor de utilizare.

8. Activați rutinele Bixby

Ce se întâmplă dacă smartphone-ul dvs. ar fi suficient de inteligent pentru a optimiza setările în funcție de rutina dvs. zilnică. Să treacă la Wi-Fi imediat ce ați ajuns acasă sau să activeze filtrul de lumină albastră pentru a vă proteja ochii înainte de a vă culca?

Rutinele Bixby de pe Galaxy Note 10 fac aceste lucruri posibile. Funcția folosește învățarea automată a mașinilor pentru a afla cum folosiți telefonul pe parcursul zilei. În baza acesteia recomandă rutine personalizate care pot eficientiza sarcinile care vă vor ajuta să economisiți mai mult timp.

Galaxy Note 10 are 14 rutine Bixby prestabilite chiar din cutie. Sunt acolo „Bună dimineața”, „Muncă”, „Acasă”, „Înainte de culcare” și „Conducere”. Cel mai bine, ar fi să creați propriilor dvs. rutine Bixby și, este foarte simplu. Pur și simplu atingeți semnul „plus” din partea de sus a meniului pentru a crea o rutină care funcționează pentru dvs.

9. Reorganizarea modurilor camerei

Deoarece viteza poate fi esențială când vine vorba de captarea fotografiilor incredibile, Galaxy Note 10 vă permite să rearanjați ordinea modurilor sale de fotografiat, astfel încât opțiunile cele mai frecvent utilizate să fie primele. Camera se lansează în mod implicit în modul Foto și vă permite să desemnați ordinea modurilor camerei la stânga și la dreapta modului Foto pentru a vă ușura navigarea în modul de care aveți nevoie.

Dacă, de exemplu, îți place să faci poze cu mâncarea ta, așezați modul „Food” imediat înainte sau după Foto. Dacă ai tendința să folosești alte moduri mai des decât modul foto de bază, atingeți „Continuați să utilizați ultimul mod” sub setările „Moduri cameră” pentru a permite lansarea camerei în ultimul mod utilizat.

10. Accesați rapid setările de luminozitate

Uneori, când privim un film la un teatru, de exemplu, am dori să putem regla luminozitatea smartphone-ului rapid și ușor. Dacă vă aflați destul de des în aceste situații, luați în considerare activarea controlului de luminozitate al Galaxy Note 10 deasupra panoului de notificări.

Pentru a face acest lucru, pur și simplu glisați în jos pe panoul rapid, atingeți săgeata din dreapta controlului de luminozitate și atingeți „Afișează controlul de sus”. Setările de luminozitate ale afișajului includ, de asemenea, o funcție „Luminozitate adaptativă” care îi permite lui Galaxy Note 10 să țină evidența ajustărilor dvs. de luminozitate și să le aplice automat atunci când utilizați dispozitivul în condiții de iluminare similare.