Galaxy A50 primește deja actualizarea de securitate din februarie 2021

758
Galaxy A50 starts receiving the February 2021 security update
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a fost primul brand de smartphone-uri Android care a lansat patch-uri de securitate din februarie 2021. Deja a devenit o obișnuință ca Samsung să lanseze foarte repede actualizările de securitate, sperăm să o țină tot așa. Prima actualizare de securitate pe februarie a fost lansată pentru prima dată pe seria Samsung Galaxy S20. Acum, compania lansează actualizarea pentru Galaxy A50.

Tot patch-ul de securitate din februarie 2020 a fost lansat recent pentru seria Galaxy Note 20, Galaxy S20 FE și Galaxy A8 (2018). Pentru smartphone-ul Samsung Galaxy A50 actualizarea de securitate a debutat ieri în Thailanda, potrivit SamMobile. Conform stilului Samsung, actualizarea se va extinde în zilele următoare și în alte țări.

Galaxy A50 primește și îmbunătățiri cu noua actualizare

Noua actualizare de securitate pentru Samsung Galaxy A50 are versiunea de firmware A505FDDU6BUAA. Galaxy A50 a fost lansat cu Android 9 Pie și a fost actualizat la Android 10 cu interfața One UI 2.5. Anul acesta în luna Aprilie smartphone-ul va fi primi ultima actualizare majoră de software, Android 11.

Revenind la versiunea de firmware A505FDDU6BUAA, deoarece este o versiune „U”, este posibil ca Samsung să fi inclus și alte îmbunătățiri, în afară de noul patch de securitate. Nu avem încă jurnalul oficial de schimbări, deci nu suntem siguri care alte îmbunătățiri fac parte din această actualizare. În general o astfel de actualizare remediază o serie de vulnerabilități de securitate în sistemul de operare Android Google. Sigur vor fi făcute și unele actualizări de securitate pentru propriul software Samsung.

Google a lansat cea mai mare parte a Android sub licența Apache, o licență de tip free-software și open source. Google a dezvoltat și alte sisteme de operare bazate pe Android: Wear OS pentru ceasuri inteligente, Android TV pentru SmartTV și Android Auto pentru autoturisme.

A50 a fost primul Samsung mid-range cu senzor in-display

Samsung Galaxy A50 a fost lansat în 2019 cu un ecran AMOLED de 6,4 inch (16,26 centimetri) Full HD+ (1080×2340 pixeli). Are procesorul Exynos 9610 cuplat cu până la 6GB RAM. Are triple-camera la spate și o cameră de 25MP frontal. Telefonul are un senzor de amprentă digitală in-display și o baterie de 4.000mAh cu încărcare rapidă de 15W. Vedeți mai multe despre acest telefon în review-ul nostru din I❤️Samsung.

Ca de obicei actualizarea este lansată în etape prin OTA, poate dura ceva timp pentru a ajunge la toate telefoanele. Deocamdată nu a ajuns în Europa și nici în România. Acest lucru se va întâmpla în scurt timp. Între timp, puteți verifica în Setări ˃> Actualizări software ˃> Actualizări de securitate pentru a verifica manual dacă a sosit actualizarea. Dacă a sosit atingeți Descărcați și instalați! Vă sugerăm să treceți la o rețea Wi-Fi înainte de a descărca actualizarea pentru a evita taxe suplimentare.