Acasă Cum sa... Cum să citiți versiunile de firmware lansate de Samsung

Cum să citiți versiunile de firmware lansate de Samsung

De multe ori când apare o actualizare și scriem despre ea sau vă apare pe smartphone este și un cod cu versiunea de firmware a Samsung. Dar, știți ce înseamnă acest cod? Știți că fiecare actualizare Samsung are coduri diferite? Ați încercat vreodată să le decodificați, astfel încât să le puteți înțelege? În acest articol, vă vom arăta cum să citiți versiunea de firmware Samsung.

Samsung lansează întotdeauna cele mai recente actualizări de software pentru smartphone-uri, ceasuri inteligente și benzi de fitness. Samsung îl afișează ca un codul lung din cifre și litere, astfel încât uneori este dificil să îl descifrați. De exemplu, cea mai nouă versiune pentru Galaxy M31 este M315FXXU2ATIB, care este lungă în comparație cu Apple, care este versiunile 14.1 pentru iPhone. Fiecare companie are propriul său mod de a arăta noile actualizări de software. Xiaomi, Huawei, Apple și Realme au un sistem numeric simplu.

Aproape în fiecare zi, există cel puțin un dispozitiv Samsung care primește o versiune mai nouă, conform TizenHelp. Unele versiuni de firmware prezintă caracteristici și modificări majore, iar unele firmware-uri vin cu modificări minore. Din nou, există actualizări de securitate de la Google pe care le primiți în fiecare lună sau trimestrial.

Deci, acum știți ce actualizare este importantă și care îmbunătățește securitatea? Versiunea beta este, de asemenea, acolo, iar acum majoritatea smartphone-urilor le vor primi în următoarele luni. Acum, vă vom arăta cum să citiți un cod firmware, ce înseamnă grupele de litere și cifre din versiunea de firmware-ului. În acest exemplu, vom lua una din cele mai recente actualizări de software pentru Samsung Galaxy S20 Ultra: G988BXXU4BTH5.

Cum se citește versiunea de firmware G988BXXU4BTH5

1. Prima parte G988B

În versiunea de firmware, primul grup de litere și cifre G988B este numărul de model al telefonului Galaxy S20 Ultra. Veți vedea G988F în unele regiuni. Acest grup specifică ce dispozitiv primește actualizarea.

2. Partea cu XX din cod

Această parte XX indică versiunea internațională sau europeană. Unii operatori de telefonie mobilă din mai multe țări au coduri diferite, cum ar fi în SUA, Coreea de Sud și China.

3. U4 Este versiunea bootloader

Conform politicii de securitate a Samsung, nu puteți trece la versiunea inferioară de bootloader. Aici, vă aflați în bootloader versiunea U4, deci nu puteți bloca versiunea U3.

4. Litera B indică a câte-a versiune a sistemul de operare Android este efectuată

Litera B este importantă. Afișează actualizarea majoră de la versiunea sistemului de operare Android. Litera A înseamnă prima actualizare, B este a doua actualizare majoră și așa mai departe. Litera Z înseamnă versiunea beta. Când vezi Z în loc de A, B, C…. atunci aceasta este versiunea beta.

5. Litera T este pentru anul în curs

Cea de-a unsprezecea literă din cod este pentru anul în curs. În codul dat litera T este pentru anul 2020. 2017 are Q, 2018 are R, 2019 are S și acum 2020 are numărul de cod T.

6. Litera H este pentru luna în care este lansată actualizarea

Cu litera H sau a 12-a literă, veți ști în ce lună a fost lansat firmware-ul. A este pentru ianuarie, B este pentru februarie și așa mai departe. Aici H înseamnă luna august.

7. Ultimul număr, 5 arată de câte ori firmware-ul a fost construit

Pentru a crea software perfect, dezvoltatorii au nevoie de timp și efort. Ultima literă 5 arată acest efort. Cu ultima literă, veți ști de câte ori a fost construit firmware-ul.

Stiri

Seria Galaxy Tab S8 a apărut pe Amazon cu imagini și specificații

Se așteaptă ca Samsung să anunțe seria Galaxy Tab S8 alături de smartphone-urile Galaxy S22 în luna februarie. Ei bine, acum seria...

Frigiderul Samsung Bespoke ales „Produsul Anului 2021” în Polonia

Frigiderul modular Samsung Bespoke a deschis un nou capitol în personalizarea aparatelor electrocasnice. Încă de la lansare s-a bucurat de foarte multe...

Galaxy S21 Ultra: actualizare Expert RAW pentru camera telefoto

Expert RAW este o aplicație destul de nouă, care oferă capabilități de imagine profesională celui mai recent smartphone Samsung. Lansată în noiembrie...

Cum să utilizați Modul mâna stângă – Lefty Hand pe seria Galaxy Watch 4

Cu seria Galaxy Watch 4, Samsung a debutat sistemul de operare Wear OS 3. Astfel a adus aproape toate caracteristicile și serviciile...

Samsung The Freestyle – la precomandă primiți un set Galaxy Buds Live

Samsung Electronics UK Ltd a anunțat lansarea Samsung The Freestyle, un proiector mic și compact unic. Este un proiector proiectat inteligent pentru...

Galaxy S22 Ultra cu S Pen va fi un înlocuitor pentru seria Galaxy Note

În mai puțin de trei săptămâni Samsung va anunța noua serie Galaxy S22. Până acum, de departe sunt deja cunoscute cele mai...

Un Galaxy S22 Bespoke Edition poate fi lansat de Samsung anul acesta

Gama Bespoke a debutat la Samsung cu aparate electrocasnice cum ar fi frigidere, aspiratoare, uscătoare de haine sau purificatoare de apă și...