Galaxy A51, ecran cu margini mai subțiri și quad-camera la spate

1371
Sursa Foto: @OnLeaks

Primul dintre telefoanele Samsung din seria Galaxy A 2020 poate fi mai aproape decât credem. Galaxy A51 a apărut pe un site de referință on-line de câteva săptămâni. La începutul acestei luni a apărut o imagine cu hardware-ul intern al telefonului. Acolo am văzut un decupaj unde va fi poziționat departamentul foto quad-camera. Acum, putem vedea cum ar putea arăta acea configurație a camerei – și telefonul în sine. Au apărut unele fotografii cu Samsung Galaxy A51 despre care se spune că ar fi designul final.

Dacă aceste fotografii sunt corecte, atunci Galaxy A51 ar putea fi primul telefon Galaxy după Galaxy Note 10 care are o gaură centrală în afișaj. Până acum, am văzut compania Samsung folosind doar ecrane Infinity-U pentru telefoanele sale de gamă medie și bugetară. Au fost totuși unele excepții precum Galaxy A60 și Galaxy A8s, care au decupajul camerei frontale plasat în colțul din stânga sus al afișajului, similar cu Galaxy S10.

Galaxy A51 al doilea telefon Samsung mid-range ce are quad-camera la spate

Samsung Galaxy A51 pare, de asemenea, să aibă niște margini mai mici în partea de sus și de jos, ceea ce ar putea fi de fapt adevărat. Aceasta deoarece dimensiunile lui Galaxy A51 nu sunt mai mari decât la A50 / A50s, în ciuda faptului că are un ecran mai mare cu 0,1 inch (6,5 inch). În ceea ce privește configurarea camerei quad din spate, modul în care senzorii sunt așezați pe A51 ar trebui să fie răspunsul companiei Samsung la reclamațiile pe care unii oameni le-au avut cu privire la noile telefoane Samsung care seamănă prea mult cu iPhone-urile la spate.

Conform Sam Mobile, Galaxy A51 va avea la spate o cameră principală de 48 MP. Aceasta va fi însoțită de o cameră ultra-lată de 12 MP, o cameră de telefoto de 12 MP cu zoom optic de 2x și o cameră de 5 MP cu senzor de adâncime. Camera Ultra-wide nu a mai fost văzută cu o astfel de rezoluție pe telefoanele din gama medie. De asemenea nici un modul foto cu patru camere nu este ceva comun pe alte telefoane decât cele premium. Samsung Galaxy A9 (2018) este singurul dispozitiv existent care face excepție.

Rezoluția reprezintă o măsură a clarității sau a gradului de detaliere a unei imagini digitale. Cu cât se regăsesc mai mulți pixeli, de exemplu (1440 x 2960), care sunt în esență niște puncte care formează imaginea, cu atât detaliile acesteia vor putea fi redate cu un grad ridicat de fidelitate.

Galaxy A51 cu design asemănător cu Galaxy A50 și A50s

Restul designului lui Galaxy A51 pare să fie neschimbat față de Galaxy A50 / A50s. Butoanele de alimentare și volum sunt pe partea dreaptă, mufa pentru căști, portul USB Type-C și difuzorul sunt plasate în partea de jos, iar slotul SIM și microSD este în partea stângă. Chiar și cele mai multe specificații sunt așteptate să fie neschimbate. Galaxy A51 ar trebui să aibă un procesor Exynos 9611 Octa-core, 4/6 GB de RAM și 64/128 GB de stocare. O cameră frontală de 32 MP și o baterie de 4.000 mAh cu încărcare rapidă de 15W ar trebui să mai fie pe acest telefon.

În acest moment, nu este clar când Samsung intenționează să lanseze oficial pe Galaxy A51. Anunțul poate să nu fie departe, deoarece producția dispozitivului a început la sfârșitul lunii octombrie la Noida în India.