Galaxy A51 a apărut pe Geekbench cu 4 GB RAM și Android 10

997
Galaxy A51 a aparut pe Geekbench
Sursa Foto: via mysmartprice.com

Până în prezent seria Galaxy A reînnoită de la Samsung a avut un succes uriaș pe piață. Cu această serie Samsung a reușit să-și crească cota de piață peste tot în lume. Gigantul tech lucrează acum la alte telefoane din seria Galaxy A, care urmează să fie lansate la începutul anului viitor. Unul dintre smartphone-urile viitoare din seria Galaxy A, Galaxy A51 cu numărul model SM-A515 a apărut acum în baza de date Geekbench.

Destul de recent, în luna august Samsung a lansat smartphone-ul Galaxy A50s. Este o variantă  îmbunătățită a excelentului telefonului A50, lansat la începutul acestui an. Samsung Galaxy A50 a fost cel mai bine vândut smartphone din Europa în prima jumătate a anului 2019. Urmașul său Galaxy A51 sperăm că va fi cel puțin la același nivel.

Samsung Galaxy A51 va avea un procesor Exynos 9611

Samsung Exynos 9611 este un relativ nou procesor, care a fost lansat oficial în luna precedentă. Este o ediție îmbunătățită a chipsetului Exynos 9610 existent, produs cu tehnologia de fabricație de 10 nm. Conform datelor publicate pe Geekbench, Samsung Galaxy A51 va fi alimentat de același chipset Exynos 9611 ca Samsung Galaxy A50s. Pe lângă procesor, listarea pe site-ul etalon de referință Geekbench dezvăluie că smartphone-ul va veni cu 4 GB de memorie RAM. Totuși, la fel ca Galaxy A50s, ne așteptăm ca A51 să fie disponibil și într-o variantă de 6 GB RAM.

În ceea ce privește scorurile de referință, Samsung Galaxy A51 a obținut 323 de puncte la testul cu un singur nucleu și 1.185 de puncte în testul multi-core. Nu este surprinzător, aceste scoruri sunt aproape identice cu cele obținute de Samsung Galaxy A50 și Galaxy A50s. În departamentul de performanță, cel puțin, nu pare că Galaxy A51 va fi diferit de predecesorii săi.

Geekbench este un procesor etalon de referință, care separă performanța single-core de multi-core, măsoară volumul de lucru și simulează scenarii reale. Platforma Geekbench este folosită de toți marii producători pentru testarea performanței telefoanelor.

Galaxy A51 a fost testat pe Geekbench cu sistemul de operare Android 10

Pe partea de software, Samsung testează A51 cu Android 10, ceea ce înseamnă că telefonul va fi livrat cu One UI 2.0 din cutie. Conform site-ului MySmartPrice, Samsung Galaxy A51 va fi oferit în variante de stocare de 64 GB și 128 GB. Potrivit unor informații anterioare Galaxy A51 va fi lansat în argintiu, negru și albastru. Probabil A51 va fi lansat oficial în primul trimestru al anului viitor, A50 a devenit oficial în februarie.

Restul specificațiilor cheie ale smartphone-ului rămân totuși un mister. Ne așteptăm ca Samsung să introducă cel puțin câteva schimbări majore, deși încă nu au apărut detalii. Samsung Galaxy A50s, care a fost lansat în august, a introdus un design ceva mai apetisant și o configurare modernizată a camerelor din spate.