Galaxy A51 5G, A71 5G, M30s și M31s primesc Android 11 și One UI 3.0

445
Galaxy A51 5G A71 5G M30s si M31s primesc Android 11 cu One UI 3
Sursa Foto: via androidpolice.com

Samsung a stabilit un ritm susținut pentru actualizarea smartphone-urilor sale emblematice la Android 11. Acum, după o scurtă versiune beta, actualizarea s-a extins și ajunge la câteva dintre telefoanele mid-range ale companiei. Actualizările se desfășoară cu mult înainte față de foaia de parcurs pe care Samsung a distribuit-o, publicată și de noi. Actualizarea a început acum să fie lansată pe Galaxy A51 5G, Galaxy A71 5G, M30s și M31s. Patch-ul de securitate din ianuarie este, de asemenea, inclus.

Samsung aduce Android 11 pe două foarte populare modele Galaxy A51 5G și A71 5G. Aceste dispozitive echipate cu 5G au fost initial programate să primească actualizarea în mai 2021. Samsung a lansat recent aceeași actualizare penru Galaxy A51 și Samsung Galaxy Cover Pro.

Actualizarea cu Android 11 și One UI 3.0 la mai multe telefoane Galaxy

Actualizarea lui Samsung Galaxy M30s ocupă un spațiu de memorie de 2GB și a debutat în India. Pe lângă faptul că aduce toate noile funcții Android 11 și interfața Samsung One UI 3.0 a fost în continuare rafinată și îmbunătățită. În jurnalul de schimbări, am observat că Smart View nu mai acceptă Google Cast, ceea ce înseamnă că nu vă puteți partaja ecranul pe un dispozitiv Chromecast sau Android TV. Această funcție nu a fost foarte frecvent folosită de utilizatori, dar chiar și așa, a fost utilă. De asemenea, înseamnă că DeX wireless nu va fi compatibil cu aceste dispozitive.

Se pare că actualizarea firmware-ului pentru Galaxy M30s este disponibilă doar în India în acest moment. Dar, conform tuturor informațiilor, ar trebui lansată pe mai multe piețe suplimentare în zilele următoare. Cea mai recentă actualizare pentru Galaxy M30s are versiunea de firmware M307FXXU4CUAG.

Firmware este un termen de origine englezească. Este un program de mici dimensiuni, pentru comanda și controlul unor aparate inteligente. Firmware-ul are o memorie mică și este specializat exclusiv pentru aparatul în care este înglobat.

Așa cum am scris mai sus, via AndroidPolice, actualizarea are 2GB pentru Galaxy A30s și, probabil, va avea aceeași dimensiune și pentru celelalte modele. În acest moment actualizările cu Android 11 sunt în desfășurare și pentru Galaxy A51 5G și A71 5G. De asemenea, Galaxy M31s a început să primească actualizarea la Android 11 și One UI 3.0 în Rusia și Ucraina.

Samsung are o listă lungă de telefoane și tablete pe care să le aducă pe Android 11, în special în gama inferioară. Cele mai multe dintre cele mai accesibile smartphone-uri Galaxy încă nu au primit Android 11. Dar ne place să vedem că Samsung actualizează atât de repede smartphone-urile din seriile Galaxy M și Galaxy A.