Galaxy A52 primește cea mai recentă actualizare de securitate

405
Galaxy A52 primeste cea mai recenta actualizare de securitate
Sursa Foto: SamMobile.com

Nu a trecut mult timp de când Galaxy A52 a făcut oficial cunoștință cu lumea, ca un dispozitiv killer mid-range. Acesta a venit cu multe caracteristici emblematice fiind o atracție irezistibilă pentru fanii Samsung și nu numai. Nu a durat mult de la lansare până când Samsung a îmbunătățit securitatea telefonului cu o nouă actualizare de firmware.

Actualizarea de securitate din 2021 aprilie este acum disponibilă la varianta 4G a lui Galaxy A52 (SM-A525F). Aceasta actualizare a debutat într-un număr restrâns de țări de pe întreg continentul european. Fiind lansat luna trecută acest patch de securitate din aprilie era de așteptat să sosească pentru noul telefon Samsung.

Actualizarea pentru Galaxy A52 este disponibilă și în România

Proprietarii de Galaxy A52 pot identifica actualizarea prin versiunea de firmware A525FXXU1AUC5. Firmware-ul este lansat acum în Austria, Croația, Republica Cehă, Franța, Italia, Portugalia, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Patch-ul de securitate din aprilie 2021 a fost lansat recent și pentru seria Galaxy S21, seria Galaxy Note 10, Galaxy Z Fold 2 și chiar predecesorul lui Galaxy A52 – Galaxy A51 – împreună cu actualizarea One UI 3.1.

Samsung nu a detaliat încă ultimul patch de securitate, astfel încât nimeni nu știe cu adevărat ce face, conform SamMobile. Cel mai probabil ca de obicei vor fi remediate unele vulnerabilități minore și va fi îmbunătățită stabilitatea smartphone-ului. Indiferent ce face, orice actualizare de securitate este întotdeauna binevenită. Sigur vom afla zilele următoare ce a rezolvat acest patch de securitate din aprilie.

Firmware este un termen de origine englezească. Este un program de mici dimensiuni, pentru comanda și controlul unor aparate inteligente. Firmware-ul are o memorie mică și este specializat exclusiv pentru aparatul în care este înglobat.

Deocamdată, noua actualizare a firmware-ului pare să fie disponibilă numai pentru Galaxy A52 cu 4G. Este logic să presupunem că varianta 5G va primi în curând același tratament. Proprietarii de Galaxy A52 din Europa pot încerca să descarce cea mai recentă actualizare din aplicația Setări accesând secțiunea Actualizare software și atingând Descărcare și instalare.