Samsung Galaxy A53 va primi 5 ani de actualizări de securitate

465
Samsung Galaxy A53
Sursa Foto: via winfuture.de

Samsung Galaxy A53, care poate fi lansat în orice moment, va primi cinci ani de actualizări de securitate și patru upgrade-uri ale sistemului de operare Android. Aceasta este aceeași politică pe care sud-coreenii au promis-o recent pentru noua serie Samsung Galaxy S22. Este un atu important pentru viitorul model mid-range Samsung. De fapt seria GalaxyA 5x este una dintre cele mai apreciate de la Samsung.

La începutul acestei săptămâni a devenit clar că Samsung va anunța o politică îmbunătățită de actualizare pentru mai multe telefoane. Și într-adevăr, la lansarea Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra exact asta s-a întâmplat. În plus, toate telefoanele din seria Galaxy S21 și Galaxy Z Flip 3 și Z Fold 3 beneficiază, de asemenea, de același „upgrade de actualizare”. Cu toate acestea, comunicatul de presă al Samsung pe această temă conține un alt indiciu, conform GalaxyClub. Politica îmbunătățită se va aplica și „dispozitivelor selectate din viitoarea serie A”. Deși compania nu menționează modele specifice, se poate ghici că cel puțin un dispozitiv va beneficia de aceste actualizări: Samsung Galaxy A53.

Samsung Galaxy A53 va primi patru actualizări de Android

Samsung Galaxy A51 nu a primit niciodată privilegiile de actualizare care se aplică pentru Samsung Galaxy A50. Dar, Samsung a oferit pachetul complet pentru Galaxy A52, Galaxy A52 5G și Galaxy A52s. Trebuie doar să ne uităm la popularitatea acestor dispozitive pentru a prezice că Galaxy A53 va primi politica de actualizare a modelelor de top.

În termeni concreți, asta înseamnă că gigantul coreean va actualiza pe Samsung Galaxy A53 – după lansarea cu Android 12 – la Android 13 (2023); Android 14 (2024), la Android 15 (2025); și la Android 16 (2026). În plus, dispozitivul va primi actualizări de securitate timp de cinci ani. Deci, după lansarea din 2022 Galaxy A53 va primi actualizări până aproximativ în luna martie 2027!

Numele lunii martie (latină: Martius) vine de la zeul Marte, zeul războiului din mitologia romană. Luna martie era considerată o lună favorabilă începerii războiului. Martie a fost prima lună a celui mai vechi calendar roman.

Nu este clar momentan cât de des veți primi aceste actualizări în anii următori. De fapt, ne raportăm la patch-urile care au fost lansate lunar în ultimii doi ani. Dar, rămâne de văzut cum vor evolua în viitor actualizările de securitate și ale sistemului de operare.

Desigur, Samsung nu a lansat încă oficial pe Galaxy A53. Ne așteptăm să se întâmple asta în orice moment. Cu toate acestea, știm deja multe despre acest telefon mid-range. Este clar că designul seamănă foarte mult cu Galaxy A52 și camerele sunt, de asemenea, comparabile . Cea mai mare îmbunătățire este probabil bateria, a cărei capacitate crește la 5.000 mAh (comparativ cu A52 care are 4.500 mAh). În plus, știm că Galaxy A53 – la fel ca și predecesorul său – este rezistent la apă cu IP67.

Samsung Galaxy A53 va fi disponibil în alb, negru, portocaliu și albastru. Dispozitivul are standard 5G și cel puțin 128GB de stocare. Posibil o bilă neagră pentru Galaxy A53, sunt informații că nu va avea o mufă de 3,5 mm.