Galaxy A53 și Galaxy A73 vor avea un procesor Exynos cu grafică AMD

516
Sursa Foto: phonearena.com

Procesorul Samsung Exynos 2200 din seria Galaxy S22 va fi primul cip-set îmbunătățit în urma parteneriatul Samsung cu AMD. Dar, telefoanele de ultimă generație ale companiei nu sunt singurele care vor veni cu AMD în interior. Samsung Galaxy A53 și Galaxy A73 ce vor fi lansate anul viitor vor avea procesor Exynos cu grafică AMD.

Informația, via PhoneArena, vine din surse taiwaneze și aflăm de aici că următoarele modele mid-range din seria A de la Samsung vor veni, de asemenea, cu Exynos și grafică AMD. Informația nu specifică în mod clar ce modele din seria Galaxy A vor beneficia inițial de acest procesor. Dar, cel mai probabil este vorba despre cele mai bine vândute modele din această serie: Galaxy A5X și Galaxy A7X. Acestea oferă de obicei un raport preț / performanță excelent. Clar este vorba despre Samsung Galaxy A53 și Galaxy A73.

Specificațiile procesorului aflat pe Galaxy A53 și Galaxy A73 surprind

Samsung ar putea lansa pe Galaxy A53 și A73 chiar în anul acesta. De obicei compania sud-coreeană anunță și scoate în evidență mai mulți membri din seria Galaxy A în luna decembrie. Anul acesta, din cauza crizei globale de cipuri, a fost o excepție. Samsung Galaxy A52 și Galaxy A72 au fost anunțate în martie, iar Galaxy A72 a fost lansat în aprilie.

Dacă lucrurile merg bine pe piața globală de cipuri, s-ar putea să vedem cum funcționează Exynos cu grafică AMD pe Galaxy A53 și A73 de gamă medie. Acest lucru se va întâmpla înainte ca seria Galaxy S22 să fie anunțată de Samsung. Vă reamintim că sunt informații despre lansarea seriei Galaxy S22 la sfârșitul lunii decembrie.

RDNA (Radeon DNA) este numele de cod pentru o micro-arhitectură GPU și arhitectura setului de instrucțiuni însoțitoare dezvoltată de AMD. Arhitectura RDNA este hiper-eficientă, are latență mai mica și este eficientă energetic.

Sursa susține că seria Galaxy A nu va primi procesorul Exynos 2200 cu grafică AMD, cu patru nuclee, ci mai degrabă cu două. Chiar și așa, se pare că va prezenta subsistemul grafic RDNA al AMD, iar limitarea performanței va fi „mai mică cu 10%”. Acest lucru este excelent pentru procesoarele Exynos. Sunt unele cip uri din gama mid-range cu performanțe cu 50% mai mici pe site-urile de referință.

Vom vedea dacă zvonul pentru seria Galaxy A cu grafică AMD se va adeveri. Credem că Galaxy A53 și A73 vor veni cu cipuri Exynos și grafică AMD RDNA. Având în vedere modul în care toată lumea este acum în căutarea de procesoare personalizate, este posibil ca seria Galaxy A să primească astfel de procesoare, la fel ca flagship-urile Samsung.