Samsung Galaxy A53 va fi lansat cu procesoare diferite

468
Samsung Galaxy A53 va fi lansat cu procesoare diferite
Sursa Foto: @OnLeaks

Una dintre marile provocări pentru Samsung în 2021 și 2022 este producția de telefoane suficiente pentru a satisface cererea. Pentru a evita problemele de livrare, în 2022 vor apărea diferite versiuni ale smartphone-ului Samsung Galaxy A53. La fel ca în cazul seriei Galaxy S22, procesorul din A53 depinde de regiunea de unde îl cumpărați.

Anul acesta compania Samsung a fost nevoită să lanseze rapid un urmaș pentru Galaxy A52 5G deoarece procesoarele pentru acest model nu erau disponibile în număr mare. Compania a lansat pe Samsung Galaxy A52s cu un alt procesor. Recent a devenit clar că Samsung va oferi viitoarei serii Galaxy S22 un procesor Qualcomm pe mai multe piețe decât de obicei.

Conform informațiilor, via GalaxyClub, Samsung Galaxy A53 nu va avea același procesor peste tot anul viitor. Nu este vorba despre diferența dintre o variantă de dispozitiv 4G și 5G – nu va exista un Galaxy A53 4G, din câte știm. Pe lângă versiunea pentru Europa cu numărul de model SM-A536B, Samsung va lansa o altă versiune 5G cu numărul de model SM-A536E. Aceasta din urmă este dezvoltată pentru țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord și o serie de piețe asiatice, inclusiv India.

Procesoare diferite pe Samsung Galaxy A53

Ceea ce este încă neclar este ce procesor va fi în cele două versiuni de dispozitiv. Nu va fi diferit nimic altceva între cele două, doar procesorul. Galaxy Club a descoperit recent o versiune americană de Galaxy A53 (SM-A536U) cu un nou procesor Exynos. Dacă acest procesor, cu numărul de model S5E8825, eventual cu numele Exynos 1200, va fi în SM-A536B sau în SM-A536E, încă nu știm. Dar știm sigur că Samsung Galaxy A53 cu numărul de model SM-A536B va fi lansat în Europa. Așa că rămâne de văzut dacă va primi noul Exynos sau un procesor Qualcomm.

Numărul de model al unui telefon Samsung începe întotdeauna cu „SM – Samsung Mobile”. Litera „A” este de la Galaxy A. Litera după număr reprezintă codul de țară (pentru SUA – U) sau de versiune internațională (F).

În acest an, Samsung a lansat pe Galaxy A52 în martie. Știm acum că seria Galaxy S22 va debuta mai târziu anul viitor decât seria Galaxy S21 anul acesta. Cel puțin în acest moment încă nu există indicii că Samsung Galaxy A53 va apărea mai târziu decât de obicei.

Știm deja că Galaxy A53 va avea o cameră principală de 64MP și o baterie cu o capacitate de 5.000mAh. Mai mult, este clar că dispozitivul va fi disponibil în cel puțin patru culori: alb, negru, albastru și portocaliu. Am văzut deja primele randări ale Galaxy A53, așa că este foarte asemănător cu Samsung Galaxy A52s.

Presupunem că Galaxy A53 va avea aproximativ același preț ca și Galaxy A52s la lansare: aproximativ 450 de euro.