Galaxy A55 a fost certificat de 3C, are încărcare rapidă de 25 W

220
Galaxy A55 a fost certificat 3C
Sursa foto: via mysmartprice.com

Seria Galaxy A5x este extrem de apreciată de fanii Samsung în ultimii ani. Începând cu Galaxy A50 și până la Galaxy A54, toate telefoanele lansate sunt foarte bune. Au specificații și caracteristici apropriate de seria emblematică Galaxy S și prețuri mult mai accesibile. În acest fel este normal ca Samsung Galaxy A55, care va fi lansat anul viitor, să suscite interes.

Potrivit colegilor noștri de la MySmartPrice, Samsung Galaxy A55 a fost depistat pe site-ul chinez 3C (China Compulsory Certificate). De obicei de aici aflăm viteza de încărcare a unei baterii de telefon sau tabletă. Listarea pe site-ul 3C dezvăluie că Galaxy A55 va avea o încărcare rapidă cu fir de 25 W (9 V/2,77 A). Tot de aici aflăm că telefonul va avea conectivitate 5G.

Cel mai probabil Galaxy A55 nu va avea un încărcător în cutie, la fel cum Samsung procedează în ultimul timp cu telefoanele din seria Galaxy S și Galaxy A, dar nu numai. Samsung Galaxy A55 va fi lansat cu procesorul Exynos 1480, care va fi echipat cu un GPU AMD. Samsung și AMD au lucrat împreună la acest nou cipset Exynos care ar putea debuta în curând cu Galaxy A55.

Conform sursei mai sus amintite, Galaxy A55 a fost depistat pe portalul de certificare 3C cu numărul de model SM-A5560. Listarea pe 3C dezvăluie că dispozitivul va dispune de încărcare rapidă cu fir de 25 W, încărcare oarecum dezamăgitoare pentru șeful serie Galaxy A. Sincer, ne așteptam la o încărcare de 45 W. Cu toate acestea, dispozitivul nu va include un adaptor de încărcare în cutie, deoarece Samsung nu a certificat niciun adaptor de alimentare pentru dispozitiv pe 3C.

China Compulsory Certificate (3C) este un sistem de certificare valabil în China. A fost introdus pe piața chineză în 2002. Certificarea 3C se aplică obligatoriu atât produselor importate, cât și celor fabricate de companiile din China.

Conform unor informații anterioare, Galaxy A55 va avea procesorul Exynos 1480, co-dezvoltat de Samsung și AMD. GPU-ul de pe acest cipset ar putea fi Xclipse 530 bazat pe arhitectura RDNA 2 a graficii AMD. Exynos 1480 va fi primul procesor de gamă medie de la Samsung cu grafică AMD. Până acum Samsung folosea grafică AMD doar pentru seria sa emblematică Galaxy S. Compania nu a anunțat încă oficial acest procesor și l-ar putea dezvălui în timpul lansării lui Galaxy A55.

Se așteaptă ca Samsung Galaxy A55 să fie lansat la începutul anului 2024. Se pare că dispozitivul este în dezvoltare de câteva luni, dar o data de lansate o putem doar estima. Samsung Galaxy A54 a fost lansat în 24 martie 2024, deci ne așteptăm la o lansare pentru succesorul său în jurul aceleiași date în 2024.