Galaxy A55 primește un nou cadru și design Key Island

261
Samsung Galaxy A55
Sursa foto: androidheadlines.com

Ne apropiem cu pași repezi de lansarea noii serii emblematice Galaxy S24, serie care este deja în centru atenției. Dar Samsung lucrează și la ate dispozitive care vor fi lansate în acest an. Între acestea cel mai așteptat este Samsung Galaxy A55. Va fi „modelul de top din gama medie” pentru anul acesta după ce S24 își va face debutul.

Samsung Galaxy A55 va fi versiunea de lux a seriei Galaxy A din 2024. Acum au apărut primele imagini de presă cu aspect oficial cu viitorul telefon, potrivit GalaxyClub. Vedem – pur și simplu – o versiune mult mai premium decât telefoanele recent anunțate Galaxy A15 și Galaxy A25.

Fotografiile, via AndroidHeadlines, ne prezintă un telefon surprinzător, care seamănă foarte mult cu Samsung Galaxy A54 din 2023 din multe puncte de vedere. Există însă două elemente prin care vei putea recunoaște în curând pe Galaxy A55: Key Island și cadrul lateral.

Key Island este umflătura subtilă proeminentă pe lateral, care ar trebui să faciliteze găsirea butonului de pornire și a tastelor de volum, de exemplu dacă doriți să operați telefonul prin atingere. Mai mult, dacă te uiți cu atenție la cadru vei vedea un alt detaliu izbitor. În timp ce A54 are încă un cadru din plastic, cadrul lui Galaxy A55 este realizat din metal. Benzile vizibile ale antenei confirmă acest lucru. Aceasta completează „trecerea” seriei A5x la materiale premium. Partea din față și din spate sunt realizate din sticlă Corning Gorilla Glass. În plus, vedem exact același design al camerelor cum are A54, cu trei obiective care ies independent din capacul spate.

Gorilla Glass este marca înregistrată pentru o sticlă securizată, fabricată de producătorul american de sticlă Corning. Înainte de lansarea acestei sticle Corning producea farfurii și cești de ceai, mai produce și acum, inclusiv din sticlă obișnuită.

Un număr mare de specificații pentru Galaxy A55 au apărut în ultimele săptămâni și luni. De exemplu, recent am aflat că va avea o cameră principală de 50MP, un unghi ultra-larg de 12MP și o cameră frontală de 32 megapixeli. La interior va avea procesorul Samsung Exynos 1480. Este pentru prima dată când un dispozitiv din seria A are un GPU de la AMD.

Sursă foto: AndroidHeadlines

Deși nu știm 100% cel mai probabil o baterie de 5.000 mAh va fi la bord. Ne așteptăm la încărcare de 25W, dar și la rezistentă la praf și apă cu certificarea IP67. Telefonul va fi disponibil în cel puțin trei culori: negru (gri închis), alb (argintiu) și gri titan. În trend cu celelalte telefoane din acest an, nu este exclus să vedem și o culoare galbenă. Desigur, Samsung Galaxy A55 va ajunge și în România imediat după lansare.

Nu este încă clar momentan când Samsung va anunța acest telefon. Oficial, Galaxy A15 și Galaxy A25 încă nu au ajuns la vânzare pe multe piețe. Ne așteptăm ca ambele modele să apară în magazine la nivel global în perioada următoare. La fel cum a făcut în ultimii ani, este posibil ca Galaxy A55 să fie disponibil la vânzare cândva în martie, dar nu avem nicio confirmare a datei lansării în acest moment.

Cu puțin noroc, prețul lui Galaxy A55 nu va diferi prea mult de Samsung Galaxy A54. Deci, un preț de vânzare cu amănuntul recomandat la lansare îl estimăm undeva între între 450 și 500 de euro.