Galaxy A70 și Galaxy A20e mai primesc actualizări doar la șase luni

1060
Samsung Galaxy A70 si Galaxy A20e doar actualizari la sase luni
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung a eliminat din lista sa de telefoane două modele care au primit până acu actualizări trimestriale. Este vorba despre Samsung Galaxy A70 și Samsung Galaxy A20e. De acum înainte cele două smartphone-uri vor primi actualizările de securitate doar la fiecare șase luni.

În urmă cu doi ani, în mai 2019, Samsung a lansat două telefoane mid-range care au primit actualizări de software cel puțin trimestrial de atunci. Galaxy A70 a primit upgrade-ul Android 11 cu ceva timp în urmă, urmat în scurt timp de patch-ul de securitate din mai. Galaxy A20e poate primi oricând actualizarea pentru Android 11, care va oferi, de asemenea, dispozitivului cea mai recentă versiune a interfeței One UI a Samsung.

Galaxy A70 și Galaxy A20e primesc actualizări doar semestrial

Cu toate acestea, Samsung a decis să lanseze patch-uri de securitate pentru ambele dispozitive mai puțin regulat de acum înainte. Atât Galaxy A70, cât și Galaxy A20e au fost retrogradate de pe lista telefoanelor care primesc actualizări trimestriale. Acum, ele apar printre modelele care sunt actualizate de două ori pe an. Acolo se alătură altor modele mai vechi din seria Galaxy A și J, precum Galaxy J6, Galaxy A6 și A7.

Samsung a promis să lanseze actualizări de securitate pentru Galaxy A70 timp de patru ani, potrivit GalaxyClub. Prin urmare, dispozitivul va primi ocazional noi patch-uri de securitate până cel puțin în mai 2023. Suntem mai puțin siguri de A20e, deși dispozitivul respectiv va fi cu siguranță actualizat până în primăvara anului 2022.

Un smartphone este expus la diverse amenințări atunci când este folosit. Aceste amenințări pot perturba funcționarea smartphone-ului și pot transmite sau modifica datele utilizatorului. Actualizările de securitate rezolvă aceste probleme.

Ciudat este că Galaxy A40 va rămâne pe lista actualizărilor trimestriale pentru moment. Acest dispozitiv apărut în aprilie 2019, este ca preț între A20e mai ieftin și A70 mult mai scump. Samsung Galaxy A40 s-a dovedit a fi destul de popular la acea vreme, parțial datorită factorului său de formă relativ compact. Probabil că numărul ridicat de utilizatori a făcut ca Samsung va continue să actualizeze dispozitivul la fiecare trei luni în perioada următoare.

Galaxy A50 încă primește actualizări lunare

Samsung Galaxy A50 a fost și este un telefon extrem de popular. Acesta va continua să primească cele mai recente patch-uri de securitate în fiecare lună, până în primăvara anului 2022. Abia atunci dispozitivul va face probabil un pas înapoi, la un program trimestrial. O actualizare la Android 12 probabil că nu mai există – dar actualizările de securitate vor continua să apară în următorii ani.

Samsung Galaxy A80 poate avea în curând aceeași soartă ca Galaxy A70 și Galaxy A20e. Dispozitivul a apărut pe piață în majoritatea țărilor europene în iulie 2019. Este posibil ca Samsung să decidă mai târziu în această vară să actualizeze acest dispozitiv numai la fiecare șase luni.