Galaxy A70 și Galaxy A72 primesc actualizare de securitate din martie

344
Galaxy A70 si Galaxy A72 primesc actualizare de securitate din martie
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Chiar dacă Samsung a lansat deja actualizarea de securitate din aprilie mai sunt dispozitive care primesc actualizarea din martie. Acum Samsung a lansat patch-ul de securitate Android din martie 2022 pentru alte două smartphone-uri din seria Galaxy A – Galaxy A70 și Galaxy A72. Primul primește actualizarea de securitate de luna trecută în SUA, în timp ce cel din urmă în Rusia. Lansarea pentru ambele telefoane ar trebui să ajungă în mai multe țări în câteva zile.

Cea mai recentă actualizare pentru Samsung Galaxy A70 se lansează în prezent la variantele blocate de operator (SM-A705U) în SUA. Potrivit AndroidHeadlines, actualizarea vine cu versiunea de firmware A705USQS2DVC1. Variante deblocate ale acestui telefon ar trebui să primească actualizarea din martie în scurt timp. Între timp, actualizarea de securitate din martie pentru Samsung Galaxy A72 se lansează cu versiunea de firmware A725FXXU4BVC1 în Rusia.

Actualizarea din martie pentru Galaxy A70 și Galaxy A72 lansată

Samsung a confirmat luna trecută că SMR (Security Maintenance Release – Versiunea de întreținere a securității) din martie conține remedieri pentru peste 50 de vulnerabilități. Majoritatea acestora au fost găsite în versiunea Google Android. Dar există și destul de multe SVE (Samsung Vulnerabilities and Exposures). SVE sunt defecte de securitate care afectează doar dispozitivele Samsung. Câteva dintre aceste remedieri au fost etichetate drept critice de companie. Aceste vulnerabilități ar putea cauza daune utilizatorilor dacă nu se intervene imediat.

Samsung a lansat Galaxy A72 la începutul anului 2021. Dispozitivul a sosit cu Android 11 din cutie. A primit actualizarea One UI 4.0 bazată pe Android 12 la începutul acestui an. Smartphone-ul este eligibil pentru actualizarea One UI 4.1. Samsung Galaxy A72 ar trebui să primească această actualizare mai târziu în această lună.

Pe de altă parte, Samsung Galaxy A70 probabil a primit ultima actualizare majoră pentru Android. Lansat cu Android 9 Pie la începutul anului 2019, dispozitivul a primit actualizări la Android 10 și Android 11.

Android 9 Pie (plăcintă) este a noua versiune majoră și cea de-a 16-a versiune a sistemului de operare mobil Android. Android 9 avea o cotă de piață de 11,77% în marie 2022, pe locul trei după Android 11 (35,62%) și Android 10 (23,81%).

Dacă utilizați oricare dintre aceste telefoane, Galaxy A70 sau Galaxy A72, ar trebui să primiți noua actualizare în câteva zile, dacă nu ați făcut-o deja. Ca întotdeauna, veți primi o notificare odată ce lansarea OTA (over the air) ajunge pe telefon. De asemenea, puteți verifica manual dacă există actualizări. Pur și simplu deschideți aplicația Setări, navigați la meniul Actualizare software și apăsați pe Descărcare și instalare. Dacă este disponibilă o actualizare, vi se va solicita să o descărcați. Dacă nu este disponibilă, verificați din nou mai târziu. Este pe aproape.