Galaxy A71 cu display de 6,7 inch și mufă pentru căști

1664
Sursa Foto: @OnLeaks

Samsung Galaxy Galaxy A71 este tot mai prezent în scurgerile de informații din ultima vreme. Smartphone-ul va avea patru camere la spate, cu afișaj masiv de 6,7 inch și mufă pentru căști. Acum au apărut și imagini prin intermediul lui Steve Hemmerstoffer (@OnLeaks), cu următorul dispozitiv de mid-range Galaxy A71, imagini în care vedem un ecran fără margini curbate.

Mergând pe urmele smartphone-ului premium Galaxy Note 10+, viitorul Galaxy A71 va avea un ecran masiv de 6,7 inch Infinity-O Super AMOLED, cu un orificiu amplasat central și margini minime impresionante. Totuși, din cauza poziționării intermediare (mid-range) a smartphone-ului, Samsung pare să sară peste marginile curbate la acest telefon. Comparând partea frontală a lui Galaxy A71 cu a lui Galaxy A70, nu sunt mari diferențe. La urma urmei, Samsung a înlocuit pur și simplu ecranul Infinity-U cu unul Infinity-O. Mai departe este însă cu totul altă poveste cu Galaxy A71.

Quad-camera cu o cameră primară de 48 MP pe Galaxy A71

Samsung a renunțat, se pare, la configurația verticală a camerelor aflată pe majoritatea telefoanelor din seria Galaxy A 2019. Acum gigantul tech preferă un modul dreptunghiular mult mai mare și mai larg, care încorporează un aspect în formă de L pentru cele patru camere. Informațiile sugerează că Galaxy A71 va avea o cameră primară de 48 MP, o cameră telefoto de 12 MP – deși nu este clar ce nivel de zoom optic va fi acceptat, una Ultra-Wide de 12 MP și una cu un senzor dedicat Time-of-Flight. Ca de obicei, un flash LED va sta alături de acestea. Același modul foto spate va fi și pe Samsung Galaxy A51. În plus, este de așteptată o cameră frontală de 32 megapixeli, conform PhoneArena.

Aspectul fizic al acestui smartphone mid-range este completat de un port USB-C în partea de jos, alături de un difuzor și o mufă pentru căști de 3,5 mm. De asemenea, dispune de o tavă pentru cartele SIM în stânga, un buton balansoar de volum și o tastă de pornire în dreapta. Dimensiunile sale generale sunt în jur de 163,5 x 76 x 7,9 mm. Cu toate acestea, bump-ul modulului foto spate crește ușor grosimea dispozitivului până la 9,2 mm.

Qualcomm a fost fondată în 1985 și are sediul în San Diego, California, Statele Unite. Qualcomm doar proiectează, nu are unități de producție pentru procesoare. În 2019, Qualcomm a fost sancționată pentru abuz de poziție dominantă și practici anticoncurențiale de către Comisia Europeană cu o amendă de 242 de milioane de euro.

Posibil procesorul Qualcomm Snapdragon 730 pe Galaxy A71

Samsung Galaxy A70 și fratele său revizuit – Galaxy A70s – folosesc ambele procesorul Snapdragon 675. Qualcomm însă va anunța un succesor direct al acestui chipset la începutul anului 2020. Dacă Samsung vrea performanță cu A71 ar putea opta pentru o alternativă ceva mai avansată, poate Snapdragon 712 sau chiar Snapdragon 730. Nu este sigur ce procesor va fi în final pe Galaxy A71, ar putea fi prezent și Snapdragon 675.

Indiferent de acest lucru, este de așteptat o memorie RAM de minimum 8 GB, alături de cel puțin 128 GB de stocare internă. Acesta din urmă ar trebui să fie extensibilă printr-un slot pentru card microSD, care probabil va sta în tava SIM menționată mai sus

Samsung Galaxy A71 ar trebui să debuteze cu Android 10 și One UI 2.0 din cutie. Zvonurile sugerează că, la fel ca și predecesorii săi, telefonul va încorpora o baterie masivă de 4.500 mAh cu încărcare rapidă de 25W.

Deși încă nu este nimic sigur, Samsung nu a confirmat nimic, Galaxy A71 va fi probabil anunțat la MWC 2020 la sfârșitul lunii februarie. Smartphone-ul ar să ajungă apoi pe piețele internaționale, inclusiv Europa, sperăm la un preț de ~ 400 euro.