Toate modelele Samsung din seria Galaxy A apărute în 2019

5747

Anul acesta Samsung a realizat un adevărat tur de forță privind lansarea de telefoane și mai avem șapte luni din 2019. Gigantul tech a lansat cele mai multe smartphone-uri din seria Galaxy A. Nu trebuie să uităm nici seria aniversară Galaxy S10 și în premieră primul telefon pliabil Samsung Galaxy Fold.

Smartphone-urile Galaxy au fost extrem de populare de mai mulți ani. Modelele high-end pot fi găsite la Samsung în seria Galaxy S și Note, dintre care Galaxy Note 9, Galaxy S10e, S10, S10+ și Galaxy S10 5G sunt cele mai recente modele. Cu fosta serie Galaxy J, Samsung a făcut de mulți ani cele mai ieftine telefoane. Din acest an Samsung a renunțat la seria Galaxy J, aceasta transformându-se în noua serie Galaxy A.

Noua gamă de modele Galaxy A pare să fie foarte complexă, cel puțin în 2019. Avem toate variantele de modele, de la cele mai ieftine la smartphone-uri avansate în noua gamă mid-range. La fel și caracteristicile și specificațiile sunt în concordanță cu prețurile.

Suntem în aprilie și până acum Samsung a lansat opt ​​noi smartphone-uri din seria Galaxy A și credem că vor mai apărea și alte telefoane în această serie. Cel puțin despre Galaxy A90 sunt informații. În această prezentare generală veți găsi toate modele din seria Galaxy A 2019, pe care unele le puteți cumpăra și în România.

Galaxy A – litera „A” din numele Galaxy A vine de la Alfa. Acestă serie de smartphone-uri a fost lansată în 2014. Seria cuprinde terminale de la jumătatea gamei de produse Samsung, cu specificaţii puternice şi materiale premium. În limba engleză, substantivul „alfa” este folosit ca sinonim pentru „începutul” sau „primul” într-o serie.

Începutul seriei Galaxy A, telefoane cu prețuri mici și specificații bune

Samsung Galaxy A10. În 2019, Samsung a optat să aducă și telefoane cu buget mic în seria A. Anul trecut, modelul Galaxy J4 Plus a fost cel mai ieftin model Samsung, acest dispozitiv a primit un preț de vânzare recomandat de 190 EUR. În cadrul modelelor A-series 2018, Galaxy A6 a fost cel mai ieftin, ați putea cumpăra acest telefon pentru aproximativ 300 euro.

În 2019, puteți cumpăra mai multe modele ieftine de la Samsung. Galaxy A10 are un preț de vânzare recomandat de 150 €. Veți primi un telefon mobil care rulează pe cel mai recent sistem de operare de la Google – Android 9 Pie.

Samsung Galaxy A10 are un afișaj HD de 6,2 inch cu o crestătură în formă de „V” în partea superioară a ecranului. Acesta găzduiește o cameră foto de 5 MP. Pe spate, telefonul mobil este echipat cu o singură cameră de 13 MP. Acesta este singurul smartphone Galaxy din 2019 care nu are o cameră dublă. Nu există, de asemenea, un scaner pentru amprente digitale, dar A10 are deblocare cu fața, ceea ce face posibilă deblocarea dispozitivului prin detectarea feței.

Telefonul entry-level are memorie RAM de 2 GB și memorie de stocare de 32 GB. În plus, are o baterie de 3.400 mAh, o capacitate mai mult decât suficientă pentru a trece prin toată ziua. Consumatorii pot cumpăra Galaxy A10 din luna mai 2019. Smartphone-ul apare în trei culori: negru, albastru și roșu.

Galaxy A20 cu ecran de 6,4 inch HD+

Samsung Galaxy A20. Telefonul Galaxy A20 vine cu un ecran de 6,4 inch Infinity-V Super AMOLED cu rezoluție HD+ 720 x 1560 pixeli și un raport de aspect de 19,5: 9. Smartphone-ul Galaxy A20 este alimentat de un procesor Exynos 7884 de 1,6 GHz și este disponibil într-o singură variantă, cu memorie RAM de 3 GB și stocare de 32 GB.

În departamentul foto Galaxy A20 are o configurație cu două camere la spate, o cameră principală de 13 MP și una de adâncime de 5 MP. În ceea ce privește camera frontală, Galaxy A are un senzor de 8 MP cu o deschiderea f / 2.0 adăpostită în interiorul formei „V” din față.

Galaxy A20, pe de altă parte, are o baterie de 4.000 mAh. Are un preț de aproximativ 200 de euro și vine în trei opțiuni de culoare – roșu, albastru și negru. Pe unele piețe mai este disponibil și în Orange și Coral.

Smartphone-ul Galaxy A20e cu ecran de 5,8 inch HD

Samsung Galaxy A20e. De ce Samsung a ales A20 pentru a lipi un „e” în spatele ei nu este foarte clar, cel mai probabil „e” -ul este de la economic. Există un Galaxy A20 lansat, acest dispozitiv este totuși realizat în Rusia și are destul de puține diferențe față de modelul european. Un telefon smartphone cu un ecran ușor mai mic decât Galaxy A10. Acest dispozitiv are un ecran HD de 5,8 inch. Este echipat cu un afișaj Infinity-V, are o crestătură în formă de ”V”, în care este inclusă camera frontală de 8 MP.

În plus, o cameră dublă este integrată pe spate. Camera principală are 13 MP, la fel ca Galaxy A10. Camera a doua este de 5 MP ultra-largă, ceea ce face posibilă realizarea unor fotografii extraordinare. Senzorul de amprentă digitală este plasat pe spatele acestui telefon. Funcția de deblocare a feței este pe Galaxy A20e. Acest Samsung Galaxy 20e a fost lansat la pachet cu Galaxy A40 și Galaxy A80.

Smartphone-ul cu Android Pie este alimentat de un procesor Exynos 7884 octa-core cu 3 GB de RAM și 32 GB stocare. Ca în cazul tuturor smartphone-urilor Galaxy – în afară de A80 – memoria poate fi extinsă cu un card de memorie microSD. În cele din urmă, este încorporată o baterie de 3.000 mAh, de asemenea este acceptată încărcarea rapidă Quick Charge de 15 W. Prețul de vânzare este de aproximativ 180 € și este disponibil în trei culori: negru, albastru și roșu.

Galaxy A30 ecran de 6,4 inch Full HD+

Samsung Galaxy A30. Smartphone-ul Galaxy A30 are un ecran Super AMOLED de 6,4 inch cu rezoluție Full HD+, 1080 x 2340 pixels și 19.5: 9 aspect ratio. Are ecranul Infinity-U și Always On Display. Galaxy A30 este alimentat de procesorul Octa-Core Samsung Exynos 7904. Acesta este cuplat cu 4 GB de memorie RAM și 64 GB stocare. De asemenea, suportă extinderea ulterioară de până la 512 GB, datorită slotului dedicat pentru card microSD. Pe spate are un senzor de amprente digitale.

Telefonul are o cameră frontală de 16 MP cu diafragma f / 2.0. În spate, modelul Galaxy A30 dispune de o cameră principală de 16 MP cu deschidere f / 1,7 și o cameră ultra-largă de 5 MP cu f / 2,2. Furnizează curentul electric necesar funcționării o baterie inamovibilă de 4.000 mAh cu suport de încărcare rapidă de 15 W. Galaxy A30 este livrat cu interfața Samsung One UI, bazată pe Android 9.0 Pie. Telefonul măsoară 158,5 × 74,7 × 7,7 mm și este disponibil în negru, albastru și alb, la un preț de aproximativ 250 de euro.

Model de la mijlocul gamei, Galaxy A40 vine cu ecran de 5,9 inch Full HD

Samsung Galaxy A40. Noul model A40 se încadrează în segmentul bugetar și are un preț de vânzare recomandat de aproximativ 250 €. Galaxy A40 oferă o mulțime de specificații excelente pentru acești bani. Telefonul are un ecran Full HD de 5,9 inch, un afișaj Infinity-U, ceea ce înseamnă că este prevăzută o crestătură mică în formă de ”U ”. Entuziaștii de selfies vor aprecia camera foto frontală de înaltă rezoluție, este o cameră de 25 MP cu diafragma f / 2.0.

La fel ca celelalte smartphone-uri Galaxy A din 2019, acest telefon Samsung rulează și el pe sistemul de operare Android 9 Pie. Are memorie RAM de 4 GB și memorie internă de 64 GB. Dispozitivul poate fi deblocat prin scanerul de amprentă de la spate sau cu fața.

Dual-camera pe spate cu un obiectiv de 16 MP și f / 1,9 iar a doua cameră are 5 MP și un obiectiv cu unghi larg pentru a fotografia panoramic. Galaxy A40 este echipat cu o baterie de 3.100 mAh care suportă o încărcare rapidă de 15 W. Samsung Galaxy A40 vine în patru culori: negru, albastru, alb și coral (portocaliu).

Galaxy A50 mai scump și mai bine dotat

Samsung Galaxy A50. Smartphone-ul Galaxy A50 a fost – împreună cu modelul A30, primele smartphone-uri Galaxy A din 2019. Galaxy A50 are un preț de vânzare recomandat de 350 euro. În cadrul gamei actualizate Galaxy A, modelul A50 este cel mai ieftin model cu un scaner de amprente digitale în afișaj. Acest nou mod de deblocare este sigur și rapid. A50 are, de asemenea, o baterie de 4.000 mAh și un ecran Infinity-U de 6,4 inch Full HD+. Camera selfie a acestui model este similară cu cea a modelului A40 și oferă o rezoluție de 25 MP.

Samsung a plasat o cameră suplimentară pe spate. Cu alte cuvinte, Galaxy A50 este cel mai ieftin telefon Samsung cu triple-camera. Are o cameră principală de 25 megapixeli (f / 1,7), una cu unghi larg de 8 MP și una de adâncime de 5 MP. În plus, camera are AI (Artificial Intelligence) și poate recunoaște condițiile de fotografiere. După aceea camera selectează automat setările corecte pentru cele mai bune rezultate ale imaginii. Galaxy A50 este disponibil în două variante de memorie, 4GB de RAM / 64 GB stocare și un model cu memorie RAM de 6 GB / 128 GB. Memoria de stocare poate fi extinsă ulterior cu un microSD. Samsung Galaxy A50 vine în aceleași culori ca Galaxy A40 – negru, albastru, alb și coral.

Galaxy A60 cu Qualcomm Snapdragon 675 și 6 GB de RAM

Samsung Galaxy A60. Smartphone-ul are un ecran mare de 6,3 inch LCD Infinity-O cu rezoluție FHD+. Samsung a decis să pună pe acest telefon un design cu gaură. În acest fel smartphone-ul are un raport  ecran/corp de 92%. Acest afișaj este folosit ca un difuzor datorită tehnologiei de sunet Screen Cast. Acest lucru permite gigantului tech să utilizeze spațiul în care difuzorul ar fi trebuit să fie inclus în alte scopuri.

Gaura din colțul din stânga sus a ecranului are cameră impresionantă de 32 MP. Pe spate este dotat cu un set triple-camera excelent: 32 MP + 8 MP + 5 MP. Tot pe partea din spate se mai află un senzor de amprente și un blitz LED. Cu un procesor Qualcomm Snapdragon 675, Galaxy A60 are tot ce este nevoie pentru performanțe foarte bune. Galaxy A60 are memorie RAM de 6 GB și 128 GB de stocare. O baterie mai mult decât decentă de 3.500 mAh oferă curentul electric necesar. Nu are mufă audio de 3,5 mm.

Unul dintre cele mai bune telefoane din noua gamă Galaxy A

Samsung Galaxy A70. A70 este un dispozitiv special. Acest smartphone a preluat diverse funcții de la cel mai scump Galaxy S10 5G. Modelul Galaxy S10 5G nu este disponibil în România, dar oferă mai multe specificații decât Galaxy S10+. Câteva dintre acestea pot fi găsite și în noul Galaxy A70.

Pentru a începe cu ecranul, Galaxy A70 este echipat cu un ecran gigant de 6,7 inch. Rezoluția Full HD+ este ușor mai scăzută decât la S10 5G, dar este un afișaj frumos și clar. Tipul de afișare diferă. Cu seria S10, a fost aplicat un afișaj Infinity-O sau a fost făcută o gaură în ecranul în care este încorporată aparatul foto frontal. Modelul A70 nu are așa ceva.

În ceea ce privește capacitatea bateriei, modelul A70 prezintă multe asemănări cu modelul de vârf al Samsung. Dispozitivul este echipat cu o baterie imensă de 4.500 mAh care acceptă încărcarea rapidă de 25 W Super Fast Charge Technology. La fel ca la modelul A50, este construit un scaner de amprente in-display, precum și o cameră triplă. De altfel, rezoluția este mai mare decât la fratele său mai ieftin. O cameră foto de 32 MP este amplasată pe partea din față. La spate găzduiește triple-camera cu 32 MP + 5 MP + 8 MP.

Noul membru al seriei A are memorie RAM standard de 6 GB și memorie de stocare de 128 GB. Prețul de vânzare recomandat al acestui telefon Dual SIM este de 400 euro. Galaxy A70 vine în patru culori: negru, alb, albastru și coral.

Galaxy A80 cu sistem pop-up rotativ pentru camerele foto

Samsung Galaxy A80. Cel mai scump telefon din seria A este modelul A80. Acesta este și singurul smartphone cu sistem de camere glisant și rotativ. Acest lucru permite un ecran curat absolut cu nimic pe el pentru imaginii excelente. Samsung Galaxy A80 are un așa-numit afișaj New Infinity de 6,7 inch. Scanerul de amprentă este, de asemenea, plasat în ecranul acestui dispozitiv.

Smartphone-ul are Android Pie și un procesor octa-core cu memorie RAM de 8 GB și memorie internă de 128 GB. Acesta este și singurul smartphone Samsung, unde memoria nu este extensibilă, aceasta are legătură cu camera rotativă. Acest sistem de camere are și unele dezavantaje, dispozitivul nu este etanș, nu are certificare IP68 și conexiunea de 3,5 mm a suferit de asemenea.

Dar, desigur, există și avantajele unei astfel de camere rotative. Nu numai că aveți un ecran simetric frumos, fără nimic care să vă distragă atenția, dar cu cele trei camere se pot face fotografii de înaltă calitate. Sistemul de camere culisează afară din telefon și se rotește. Este o cameră principală de 48 MP (f / 2.0), o cameră de 8 MP cu unghi larg (f / 2,2 de 123°) și o cameră 3D de adâncime.

Încărcarea fără fir nu este posibilă cu acest model. Cu toate acestea, există o baterie de 3.700 mAh încorporată, care suportă o încărcare rapidă de 25 W. Această tehnologie Super Fast Charging, care este prezentă și pe modelul A70, poate fi găsită numai în modelul S10 5G. Celelalte modele S10 nu oferă această funcție de încărcare rapidă.

Dar, inovația are întotdeauna prețul său, ne așteptăm la Samsung Galaxy A80 cu un preț de aproximativ 650 €. O diferență semnificativă față de A70! Telefonul smartphone este disponibil în trei culori de la mijlocul lunii mai; negru, alb și coral roz.

Și ceva supliment din seria Galaxy A pentru acest an

Este posibil ca Samsung să mai aducă și ceva suplimentar în seria Galaxy A din 2019. Mai există în lucru și un Galaxy A10e iar un Galaxy A40s a fost lansat dar cu dedicație pentru China. Posibil și ceva cu sistemul de operare Android 9 Pie ediția Android Go, să mai apară.

Există, de asemenea, zvonuri că un Galaxy A90 se află în plină dezvoltare. Se știe puțin despre specificațiile acestui model. Presupunem că va fi lansat numai în a doua jumătate a anului 2019.

SURSĂLetsgoDigital