Galaxy A72 va fi primul smartphone Samsung cu cinci camere la spate

1269
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung intenționează să monteze o cameră penta pe partea din spate a smartphone-ului Galaxy A72. Acesta este un smartphone cu preț mediu programat să fie lansat în prima jumătate a anului viitor. Este pentru prima dată când un modul cu cinci camere foto va fi pe un smartphone Samsung.

Camerele de pe Samsung Galaxy A72 vor fi: una principală de 64 MP; una cu unghi ultra-larg de 12 MP; una telefoto de 8 megapixeli cu zoom triplu; una macro de 5 MP; una de 5 MP de adâncime. Frontal smartphone-ul va avea o cameră pentru selfie și apeluri video de 32 MP. Cu aceste dotări Samsung speră să-și consolideze competivitatea în gama telefoanelor mid-range.

Galaxy A72 va concura cu modele similare Huawei și Xiaomi

Teleobiectivul cu zoom optic de 3x este o caracteristică care a fost până acum doar pe telefoanele emblematice. Conform site-ului sud-coreean Thelec, zoomul optic poate reduce deteriorarea calității imaginii, deoarece mărește direct subiectul și face o fotografie. Zoom-ul digital general întinde imaginea doar la stânga și la dreapta, astfel încât calitatea unei astfel de fotografii nu excelează.

Samsung Galaxy S20 FE, lansat acum câteva zile, are o cameră de 8 MP cu un zoom optic 3x. Partea din spate a lui Galaxy S20 FE este compusă din triple camera, cu 12 + 12 + 8 MP. Este un smartphone foarte bine primit de piață, cu multe caracteristici de la seria Galaxy S20 și un preț mic.

Primul telefon cu o cameră comercială a fost Kyocera Visual Phone VP-210, lansat în Japonia în mai 1999. Se numea „videofon mobil” și avea o cameră frontală de 110.000 pixeli. Sharp V602SH a fost primul telefon cu o cameră cu zoom optic.

Galaxy A71, predecesorul lui Galaxy A72, are patru camere la spate. Sunt acolo o cameră principală de 64 MP, una de 12 MP ultra-largă, o cameră macro și una de adâncime, ambele de 5 MP. Camera selfie este de 32 megapixeli.

Trecerea la cinci camere pe seria Galaxy pare să fie un pas în consolidarea competitivității smartphone-urilor cu preț mediu. Huawei și Xiaomi din China au vândut deja produse cu cinci camere la spate.

Galaxy A71 este un model foarte bine vândut din seria Galaxy A, împreună cu Galaxy A51. Galaxy A52 va fi echipat cu patru camere la spate ca Galaxy A51. Când se vor adăuga Galaxy A72 și, probabil Galaxy A52, experții din domeniu estimează vânzări de aproximativ 30 de milioane de unități. Aceasta reprezintă 10% din livrările anuale de smartphone-uri Samsung Electronics de 300 de milioane de unități (2019).