Samsung Galaxy A9 (2018) primește deja Android 10 și One UI 2.0

1352
Sursa Foto: via xda-developers.com

Lansat în 2018 Samsung Galaxy A9 a venit cu o spectaculoasă configurație foto spate: Patru camere. Era ceva nemaivăzut pe smartphone-urile Samsung nu numai pe cele premium dar, cu atât mai puțin pe cele mid-range. A fost o inițiativă preluat apoi de alți producători pentru smartphone-urile lor mid-range cum ar fi Realme 6 și gama Redmi Note 9 (Pro).

După ce a lansat actualizarea Android 10 pentru toate flagship-urile sale, Samsung a început să lanseze actualizări la Android 10 pentru dispozitive mid-range. Printre aceste dispozitive mid-range, avem și pe Galaxy A9 (2018). Aceasta este ultima actualizare importantă a sistemului pentru acest telefon, a împlinit deja doi ani. Smartphone-ul va continua să primească apoi corecții de securitate la fiecare trei luni, cel puțin încă un an.

În ceea ce privește software-ul, telefonul Galaxy A9 (2018) a fost lansat cu interfața Samsung Experience 9.0 și Android 8.0 Oreo. Conform XDA-Developers, smartphone-ul Samsung a fost actualizat un an mai târziu la Android 9 Pie. Ieri gigantul high-tech a lansat actualizarea Android 10 cu One UI 2.0 pentru Galaxy A9 (2018).

Galaxy A9 (2018) actualizat la Android 10 și One UI 2.0

În momentul publicării acestui articol, firmware-ul Android 10, cu numărul A920FXXU3CTCD, este disponibil în Polonia. Această serie de firmware este pentru varianta globală a telefonului (numărul de model SM-A920F). Prin această lansare Samsung a încălcat programarea anterioară la actualizarea acestui telefon. Galaxy A9 (2018) a fost programat să primească actualizarea Android 10 în aprilie.

Sosirea lui Android 10 și One UI 2.0 pe Galaxy A6 (2018), precum și pe Galaxy A7 (2018) la începutul acestei luni a sugerat cumva că s-ar putea întâmpla la fel și pentru Galaxy A9 (2018). Samsung a făcut o treabă minunată în furnizarea de actualizări software importante pentru mai multe dintre telefoanele sale înainte de termen.

Security Patch Level sau patch-ul  de securitate îmbunătățește software-ul existent și remediază unele erori de securitate. În acest fel dispozitivul este protejat de amenințările online de viruși sau malware-ul și vă păstrează datele în siguranță. Google lansează patch-uri de securitate lunare din august 2015.

Android Security Patch Level, adică patch-ul de securitate Android pentru Galaxy A9 (2018) este pe luna martie 2020. Samsung a livrat deja corecțiile de securitate din aprilie 2020 către seria Galaxy S10 și Note 10. În privința actualizării de securitate nu se știe ce aducea acest patch de securitate.

Momentan nu sunt cunoscute modificările complete pe care le aduce acest nou software Android 10 pe telefonul Samsung. Știm că acesta include, așa cum era de așteptat, toate îmbunătățirile și noutățile din Android 10 cum ar fi: Modul întunecat nativ în întregul sistem; noi gesturi de navigare; îmbunătățiri în confidențialitate și securitate; și caracteristicile One UI 2.0.

Așteptăm și în România actualizarea la Android 10 a lui Galaxy A9 (2018)

Actualizarea se derulează treptat prin OTA pentru Samsung Galaxy A9 (2018), dar este posibil totuși să așteptați câteva zile pentru a ajunge pe dispozitivul dvs. Ca de obicei când este vorba de o actualizare majoră de software, vă recomandăm să o descărcați printr-o conexiune Wi-Fi și să aveți smartphone-ul încărcat mai mult de 50%.

Puteți verifica întotdeauna manual dacă aveți noul firmware disponibil accesând Meniu >> Setări >> Actualizare software. Aproape sigur zilele următoare va ajunge și în România, mai repede pe telefoanele Samsung Galaxy A9 (2018) libere de rețea și puțin mai târziu pe cele blocate în rețea.