Galaxy A90 5G ar putea fi lansat la scurt timp după Galaxy Note 10

799
Sursa Foto: via PhoneArena.com

Samsung Galaxy A90 5G ar putea fi lansat la scurt timp după seria Galaxy Note 10. Gigantul high-tech sud-coreean are momentan pe piață doar un smartphone 5G, Samsung Galaxy S10 5G. În perioada următoare acesta va mai avea colegi pe Samsung Galaxy Fold și seria Galaxy Note 10. Toate aceste trei dispozitive sunt, fără îndoială, impresionante, dar au și prețuri pe măsură. Poate și de aceea Samsung are în dezvoltare pe Galaxy A90 5G.

Potrivit cunoscătorului în telefoanele Samsung, Ice Universe, Galaxy A90 5G va fi lansat în cursul acestui an ca fiind unul dintre cele mai ieftine „telefoane mobile 5G” de pe piață. Detaliile specifice de stabilire a prețurilor, din păcate, nu au fost făcute publice până acum. Din ce a postat Ice Universe pe Twitter, A90 5G va avea un preț semnificativ mai mic decât actualul smartphone Samsung existent pe piață cu o conectivitate 5G, Galaxy S10 5G.

Conectivitate 5G pe Galaxy A90 5G, fără un preț extrem de ridicat

Conform informațiilor Galaxy A90 5G este posibil să vină cu un preț de sub 999 USD. La fel ca Galaxy S10 5G și A90 5G se zvonește că include un ecran masiv de 6,7 inch Super AMOLED. În încercarea Samsung de a menține costurile mai mici, ecranul cu margini curbate va fi schimbat cu unul plat. De asemenea și rezoluția ecranului va fi mai mică, 2400 x 1080p. O altă diferență între cele două este includerea unui scaner optic pentru amprente, mai ieftin, sub ecran.

La fel ca alte telefoane din seria Galaxy A 2019, Galaxy A90 5G va avea un capac spate din plastic lucios, nu din sticlă. Probabil pe spate va fi și modului triple-camera, poziționat vertical. Mai exact, o cameră principală de 48 de megapixeli asemănătoare celei aflate pe Galaxy A80, alături de una cu unghi larg de 8 MP și una de adâncime de 5 MP.

PhoneArena este un site american fondat în 2001 și este unul din cele mai mari site-uri web dedicate telefoanelor mobile. PhoneArena are o bază de date care conține specificații despre mai mult de 6.000 de telefoane și tablete, de la peste 120 de producători. Are o audiență de peste 20 de milioane de cititori lunar.

Tot potrivit lui Ice Universe, citat de PhoneArena, Galaxy A90 5G va fi livrat cu un procesor Snapdragon 855. Acesta va fi asociat cu 6GB de memorie RAM și 128GB capacitate de stocare. De asemenea, ne așteptăm la o baterie de 4.500 mAh și suport pentru încărcarea rapidă de 45W.

Smartphone-ul Galaxy A90 5G va fi aparent lansat în septembrie sau octombrie. Acest lucru înseamnă că un anunț la IFA Berlin la începutul lunii septembrie este extrem de posibil. Deocamdată Samsung nu a făcut niciun fel de comentarii referitor la acest smartphone 5G.