Galaxy A90 5G un model de top din seria Samsung Galaxy A

1208
Sursa Foto: via LetsGoDigital.org

De la începutul anului au existat mai multe zvonuri despre un Samsung Galaxy A90 în curs de dezvoltare. Ar fi fost primul smartphone Samsung cu o cameră pop-up. Acest telefon mobil a fost de fapt introdus în aprilie, cu toate acestea, dispozitivul a primit numele de Galaxy A80. La un moment dat părea că nu va exista niciodată un Galaxy A90. Dar în ultimul timp zvonurile au început să apară din nou. Există chiar și un model de top în seria A în dezvoltare. Un Samsung Galaxy A90 5G puternic, cu un ecran impresionant, triple-camera și o baterie mare.

Pe măsură ce trece timpul, tot mai multe detalii sunt cunoscute. De exemplu, Samsung Galaxy A90 a apărut în baza de date Geekbench la sfârșitul lunii trecute, când a devenit clar cât de puternic este acest telefon. Dispozitivul va fi alimentat de procesorul Snapdragon 855. Acest chipset este folosit în SUA și China în seria Galaxy S10 și Note 10. Samsung Exynos 9825 de 7 nm este utilizat în Europa.

Samsung Galaxy A90 cu numărul de model SM-A908

Rezultatele testului Geekbench la Galaxy A90 au arătat că va avea 6 GB RAM. Nu se cunosc încă informații despre cantitatea de stocare. Galaxy S10e, cel mai ieftin model high-end din seria S10 dispune de 6 GB de RAM și 128 GB de memorie de stocare. Se pare că Samsung face aceeași alegere pentru noul model de top din seria Galaxy A.

De asemenea, Samsung dorește să lanseze un model 5G pentru Galaxy A90. Prin urmare, va fi primul smartphone din seria Galaxy A care oferă suport 5G. În ceea ce privește celelalte specificații, Samsung Galaxy A90 5G și modelul 4G par să fie aceleași.

De ceva vreme au apărut zvonuri că noul Samsung Galaxy 90 va avea un display Full HD+ de 6,7 inch. Galaxy A70 prezentat în martie, a fost primul smartphone din seria Galaxy A cu un ecran de 6,7 inch. După aceea, Samsung a echipat și Galaxy A80 cu un ecran de 6,7 inch. Aceste smartphone-uri au, de asemenea, un ecran mai mare decât modelele S10 – cu excepția modelului S10 5G. Singurul smartphone Samsung cu un ecran și mai mare este Note 10+, echipat cu un ecran Quad HD+ AMOLED de 6,8 inch.

Quad HD+ are o rezoluție de 3.200 × 1.800. Este de patru ori mai mare ca pixeli decât  rezoluția HD+ 1.600 × 900. Acesta mai este denumit și „WQXGA+”, „QHD” sau „QHD+ de către diverse companii. Rezoluția arată câți pixeli are un ecran în format lungime x lățime. Rezoluția exactă a unui ecran QHD+ va depinde și de raportul său de aspect.

Samsung Galaxy A90 cu departament foto impresionant

Un ecran atât de mare este, desigur, ideal pentru vizionarea de filme sau pentru jocuri. Numele modelului „A90” a fost menționat chiar pe site-ul Samsung pentru o perioadă de timp în martie a acestui an sub denumirea de „Ultimate Gaming Device”. Recent, numele Galaxy A90 5G a apărut și pe site-ul Samsung Ungaria ca un dispozitiv compatibil cu noul încărcător rapid de 45W de la Samsung. Deși viteza maximă nu va fi obținută, dispozitivul oferă suport pentru încărcare rapidă de până la 25W.

Noul model de top din seria Samsung Galaxy A va fi echipat cu o cameră triplă pe spate. Probabil este o cameră principală de 48 MP, o cameră cu unghi ultra larg de 8 MP și o cameră de adâncime de 5 MP. Scanerul de amprente nu va mai fi găsit pe spate, este acum plasat sub ecran.

Samsung Galaxy A80 a fost echipat cu un sistem culisant și rotativ de camere, astfel încât puteți utiliza și camerele din spate pentru realizarea de fotografii de înaltă rezoluție. Un sistem inovator, dar și un sistem costisitor. Acest sistem de camere nu va fi probabil utilizat în Samsung Galaxy A90. Există din ce în ce mai multe semne că Samsung optează pentru o mică crestătură, care ascunde o cameră selfie de 32 MP. Prin urmare, acesta nu va fi un sistem de camere amplasat într-o gaură în ecran – așa cum este pe Galaxy S10 și Galaxy Note 10.

Samsung Galaxy A90 va fi mai ieftin decât Galaxy S10e

Un ecran mare necesită și un procesor puternic și o baterie cu o capacitate mare. Dacă ar fi să credem ultimele zvonuri, Samsung A90 va fi echipat cu o baterie de 4.500 mAh. În practică, trebuie să fie capabil să parcurgă toată ziua fără probleme. Capacitatea bateriei este aceeași cu Galaxy A70, care acceptă și încărcare rapidă de 25W. Aceasta este mai rapidă decât funcționalitatea de încărcare rapidă de 15W care poate fi găsită pe modelele Galaxy S10 (cu excepția modelului S10 5G).

În ceea ce privește prețul de vânzare, smartphone-ul ar trebui, în orice caz, să fie mai ieftin decât Galaxy S10e. În timpul lansării din martie 2019, acest dispozitiv a primit un preț de vânzare cu amănuntul de 750 €. Galaxy A70 pare să arate multe asemănări cu acest Galaxy A90, cu excepția procesorului puternic. Presupunând că A90 nu primește o cameră rotativă, ne așteptăm la un preț de vânzare cu amănuntul în jur de 650 EUR.

Este posibil ca Samsung Galaxy A90 să-și facă apariția la IFA Berlin 2019 ce va începe pe 6 septembrie la Berlin.

SURSĂLetsgoDigital