Galaxy A90 5G cu Snapdragon 855 și o baterie mare va veni în Europa

879
Sursa Foto: via SamMobile.com

Viitorul smartphone ce va avea conectivitate 5G, Samsung Galaxy A90 5G a apărut pe site-ul etalon de referință Geekbench. Au fost zvonuri anterioare că smartphone-ul va fi dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 855. Apariția pe site-ul Geekbench a confirmat acest lucru. Samsung nu a folosit niciodată un procesor de ultimă generație pe un telefon din gama mid-range, este așadar o premieră.

Trebuie să ținem seama totuși că Samsung Galaxy A90 5G este unul cu o conectivitate 5G, poate aceasta este explicația. Doar smartphone-urile emblematice Samsung beneficiază de un procesor Snapdragon 855 sau Exynos 9820 în acest moment. Credem că A90 5G va fi foarte aproape ca specificații și caracteristici de seriile Galaxy S și Galaxy Note, în plus față de conectivitatea 5G.

Samsung Galaxy A90 5G are doar 6 GB de memorie RAM

Puțin ciudat este însă faptul că modelul Galaxy A90 5G are doar 6 GB de memorie RAM. Smartphone-ul recent lansat și colegul mai mic Samsung Galaxy A80, vine cu 8 GB de memorie RAM. Dar, este posibil ca modelul A90 5G să vină atât în ​​variante RAM de 6 GB cât și de 8 GB. Prezența conectivității 5G ar face telefonul A90 destul de scump și, oferind opțiuni de stocare și memorie RAM mai mici Samsung poate să pună un preț de vânzare mai prietenos.

De asemenea, A90 5G va împacheta o baterie destul de impresionantă. Mai mult, acum este clar că acest dispozitiv nu va rămâne limitat la Coreea de Sud, ci va veni și în mai multe țări europene. Bateria cu numărul de model EB-BA908ABY aparține unui smartphone cu numărul de model SM-A908. Acest număr este alocat de Samsung lui A90 5G. Din certificarea modelului EB-BA908ABY aflăm că bateria are o capacitate tipică de 4.500 mAh și o capacitate nominală de 4.400 mAh. Acesta este mai mare decât bateria modelului Galaxy A80, dezvoltat inițial ca A90 și se potrivește cu cele aflate pe Galaxy A70 și Samsung Galaxy S10 5G.

Țările scandinave, se referă la Suedia, Norvegia și Danemarca. Aceste țări se găsesc în Peninsula Scandinavă. Termenul scandinav provine din cuvântul Scania, o regiune acum suedeză, dar cândva daneză. Țările scandinave au o istorie și o cultură comună, care provine din patrimoniul cultural german. Contrar convingerilor încetățenite, Finlanda nu face parte din Tările Scandinave.

Posibilă lansare a lui A90 5G în această toamnă

Smartphone-ul cu numărul de model SM-A908 este într-adevăr Galaxy A90 5G și nu se va limita la Coreea de Sud. Conform informațiilor acest model este destinat țărilor din Europa care vor avea o rețea 5G. În special Marea Britanie, Germania, Franța, Țările Scandinave și Italia. Nu ne așteptăm ca A90 5G să fie la fel de ieftin ca unele dispozitive din seria Galaxy A. Smartpone-ul A90 5G probabil va fi mult mai accesibil decât Galaxy S10 5G, care în Europa ajunge ușor la 1.200 €.

În afară de bateria puternică, Galaxy A90 5G este de așteptat să împacheteze o cameră de 32 MP sau chiar de 48 MP. Conform SamMobile, va avea un ecran de 6,7 inch și o încărcare de 45W. Nu credem că va avea un sistem de camere tip pop-up cum are Galaxy A80. La urma urmei, bateria masivă nu va lăsa loc mecanismului necesar pentru o astfel de caracteristică.

Nu știm când Samsung va lansa noul A90 5G, dar ar putea foarte bine face parte din lansările de toamna ale companiei Samsung. Posibil după lansarea seriei Galaxy Note 10.