Sunt tot mai multe telefoane noi din seria Galaxy A care văd încet, încet lumina zilei. Despre unele dintre ele avem mai multe detalii, despre altele mai puține. Samsung Galaxy A90 face parte din categoria celor din urmă. Destul de puține detalii au transpirat online despre șeful acestei serii, Galaxy A90. Cu toate acestea, informațiile despre capacitatea acumulatorului acestui dispozitiv ar putea face mai multă lumină asupra caracteristicilor sale.

Modelele Samsung Galaxy A20, A30 și Galaxy A50 deja lansate, au o baterie cu o capacitate de 4.000 mAh. Conform informațiilor, acumulatorul ce se va afla pe viitorul Galaxy A70 va veni cu o capacitate de 4.400 mAh. Având în vedere aceste baterii mari aflate pe frații săi mai mici, așteptările pentru Galaxy A90 au fost în mod justificat ridicate. Dar, numai au fost!

Noile informații despre acumulatorul de pe A90 ar putea schimba percepția pe care am avut-o până acum despre cel ce credeam că va fi un smartphone emblematic al seriei Galaxy A.

Samsung Galaxy A90 cu o baterie de doar 3.700 mAh

Potrivit site-ului SamMobile, au apărut informații despre bateria lui Galaxy A90. Aceasta are numărul de model EB-BA905ABN și o capacitate de 3.610 mAh! Nu este clar dacă acest număr se referă la capacitatea nominală sau nu. Oricum, capacitatea finală ar trebui să se situeze în jurul valorii de 3.600 până la 3.700 mAh.

Dimensiunile oarecum modeste ale bateriei lui A90 au una sau două explicații posibile. O primă posibilitate este pur și simplu că telefonul este, de fapt, puțin mai mic decât Galaxy A50 de 6,4 inch. A doua posibilitate și cea mai probabilă ține de noul departament foto. Samsung Galaxy A90 va veni cu un sistem de camere foto tip pop-up. Este posibil ca acest mecanism de glisare să fie cel ce afectează dimensiunea și în final capacitatea bateriei aflată pe Galaxy A90. O camera pop-up este ascunsă în interiorul telefonului, apare doar atunci când vreți să faceți o fotografie. Noul aparat foto este în interior și ocupă mai mult spațiu în telefon, lăsând mai puțin spațiu pentru baterie.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Telefon – numele telefon vine din cuvintele grecești tele – departe și phon – voce „voce îndepărtată“. Telefonul a fost inventat de Antonio Meucci în 1854. În 1876 Alexander Graham Bell a fost primul care a obținut un brevet pentru un dispozitiv care a produs clar, inteligibil, voci umane. Nu a fost inventatorul telefonului doar la brevetat![/vc_message]

Galaxy A90 cel mai probabil cu un afișaj LCD

Cu acest ultim scenariu putem merge pe ideea că Galaxy A90 este într-adevăr un dispozitiv emblematic al seriei A pentru 2019. La urma urmei, Samsung a menționat telefonul ca fiind un „dispozitiv final de jocuri”, asemănător cu seria Samsung Galaxy S10. Afișajul Super AMOLED aflat pe seria Galaxy S10 va fi cel mai probabil înlocuit cu unul LCD, credem că pe considerente de costuri. Ne așteptăm să aflăm mai multe pe 10 aprilie, când Samsung va organiza un eveniment dedicat lansării a trei telefoane din seria Galaxy A.

Vor fi lansate Galaxy A40, Galaxy A60 și Samsung Galaxy A90. Posibil și Galaxy A20e, dar confirmarea finală va fi doar pe 10 aprilie. Până atunci vom fi sub tirul informațiilor și zvonurilor ce vor mai apărea despre aceste smartphone-uri Samsung.