Posibil un Galaxy A90 cu o camera de tip pop-up și afișaj fără margini

1245

Galaxy A90 poate fi unul dintre primele smartphone-uri Samsung cu un mecanism pop-up pentru camera frontală. Informația a fost lansată în mediul online de cunoscutul Ice Universe și preluată de SamMobile. Revenind la leaksterul Twitter, de obicei cu informații reale despre telefoanele Samsung, acesta a postat mai întâi un tweet criptic spunând că A90 ar putea fi perfect. Apoi a clarificat că este vorba despre ecranul lui A90. Samsung Galaxy A90 va fi aparent „primul telefon Samsung cu cameră pop-up în față”.

Acest lucru înseamnă că ecranul nu va avea nici o margine sau decupare în partea de sus. Va fi interesant să vedem cât de departe poate telefonul să împingă raportul de aspect ecran-corp cu acea configurație. Camera foto va fi ascunsă în interiorul cadrului telefonului și apare atunci când vreți să faceți o fotografie.

În ultimul timp am văzut mecanisme pop-up pe telefoanele producătorilor chinezi precum Vivo și Oppo. Vivo face doar aparatul foto frontal să iasă din cadrul dispozitivului atunci când este necesar. În schimb, la Oppo acest sistem este folosit pentru camerele din față și din spate. Rezistența pe termen lung a acestor configurații mecanice este în prezent nedovedită. Dacă informația prezentată este reală nu ar fi surprinzător să vedem și la Samsung ceva similar în viitorul apropiat.

Nu știm nimic momentan despre specificații sau data lansării la Galaxy A90

Un smartphone cu o cameră de tip pop-up nu va avea cel mai probabil un rating IP pentru protecție împotriva prafului și a apei. Acest lucru se datorează design-ului propriu-zis al aparatului foto. Nici smartphone-ul produs de Vivo un are un astfel de rating de protecție. Nici modelul Galaxy A9 lansat recent nu are certificare IP68, dar din alte motive. Vorbind despre modelul Galaxy A9 (2018), acesta a fost lansat în noiembrie anul trecut. Nu prea vedem motive ca Samsung să înlocuiască acest model așa repede. Galaxy A9 este primul smartphone care vine cu patru camere pe spate și este echipat cu un display Super AMOLED de 6,3 inch. Are multă memorie și spațiu de stocare și o baterie mare de 3.800 mAh. Este un smartphone care se vinde bine în Asia. Ce motive ar avea Samsung să aducă un A90, nu știm!

Vivo este o companie chineză înființată în 2009. Proiectează și produce smartphone-uri, accesorii smartphone, software și servicii online. Software-ul dezvoltat de companie include un sistem de operare bazat pe Android numit Funtouch OS. Vivo este o subsidiară a BBK Electronics companie ce comercializează și smartphone-uri marca Oppo.

Au fost informații că Samsung are un afișaj Infinity cu rame minime și fără nicio decuplare în fabrică. Samsung a declarat că va testa noul ecran pe dispozitivele mid-range, înainte de a-l aduce la navele pilot. Astfel folosirea modelul Galaxy A90 pentru experimentul pop-up ar avea sens.

Specificațiile telefonului dar și o eventuală dată de lansare pentru A90 sunt un mister total momentan. Cu toate acestea, zvonurile sunt că Galaxy A90 ar putea vedea lumina zilei în aprilie/mai împreună cu ceilalți frați Galaxy A. Deocamdată, singurele detalii despre Galaxy A90 pe care le cunoaștem sunt că va veni în argintiu, negru și auriu și va avea 128 GB de stocare internă.