Galaxy AI va putea fi folosit gratuit doar până în 2025

234
Galaxy AI va putea fi folosit gratuit doar pana in 2025
Sursa foto: via androidheadlines.com

La evenimentul de lansare a seriei Galaxy S24, Samsung a vorbit mult timp despre Galaxy AI. Este o suită cuprinzătoare de funcții de inteligență artificială pe dispozitiv și bazate pe cloud pentru flagship-urile Galaxy. Compania a conceput Galaxy AI drept cel mai mare punct de vânzare al Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra.

Instrumente precum Live translate – traducerea live pentru apeluri telefonice și Circle to search – cercul de căutare au cu siguranță potențialul de a vă îmbunătăți experiența de utilizator. Dar, chiar dacă Samsung nu a spus nimic până acum, toate acestea ar putea avea un cost, potrivit AndroidHeadlines. Galaxy AI nu va fi gratuit pe viață.

I❤️Samsung nu este un site afiliat Samsung, este un site independent, un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

La Galaxy Unpacked, Samsung a dat mai multe detalii despre noile funcții AI pe care le-a introdus cu Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Compania a demonstrat cum Galaxy AI va îmbunătăți modul în care vă folosiți telefonul. Cu toate acestea, nu a sugerat niciodată că va trebui să plătiți pentru a utiliza aceste noi funcții AI. Momentan, acesta pare să fie adevărul. Dar compania ar putea începe să vă taxeze pentru noile instrumente AI peste câțiva ani.

Samsung a făcut aluzie la acest lucru în notele de subsol ale comunicatului său de presă oficial când a anunțat seria Galaxy S24 în Australia. „Funcțiile Galaxy AI vor fi oferite gratuit până la sfârșitul anului 2025 pe dispozitivele Samsung Galaxy acceptate”, se arată în nota de subsol. Același comunicat de presă a fost publicat și în celelalte redacții regionale, inclusiv în Europa și SUA. Cu toate acestea, această notă de subsol nu există în Statele Unite și Europa. Se află doar în site-ul din Australia.

“Indian Pacific” este o cale ferată din Australia care face legătura între între Sydney, pe malul Oceanului Pacific și Perth, pe malul Oceanului Indian. Din traseul de 4.352 km o porțiune de 478 de kilometri este în linie dreaptă!

Deși acest lucru este puțin confuz, planul pe termen lung al Samsung ar putea fi taxarea unor funcții Galaxy AI. Sperăm că nu le ascunde pe toate în spatele unui paywall. Ar fi o decizie care nu va fi pe placul utilizatorilor. Rămâne de văzut ce caracteristici vor avea nevoie de abonament și care va fi costul.

Totuși, așteptăm ca Samsung să ne spună mai multe cât mai repede. Probabil că nu imediat, pentru a putea să ne delectăm în liniște cu noile funcții Galaxy AI. Singurul scop în acest moment pentru Samsung este să vândă cât mai multe telefoane Galaxy S24 posibil, fără nicio controversă sau problemă. În prezent, telefoanele sunt disponibile pentru precomandă.

Noile funcții aduse de Galaxy AI în seria Galaxy S24 vor ajunge și la modelele emblematice mai vechi. În primul rând le vom găsi pe Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Constrângerile hardware ar putea limita disponibilitatea sau funcționalitatea AI pe anumite modele, dar compania intenționează să face Galaxy AI disponibil pe peste 100 de milioane de dispozitive Galaxy în prima jumătate a acestui an.