Samsung încearcă să ducă Galaxy AI și pe seria Galaxy S22

123
Samsung incearca sa duca Galaxy AI si pe seria Galaxy S22
Sursa foto: galaxyclub.nl

Încă de la lansarea seriei Galaxy S24 cu funcțiile de inteligență artificială grupate sub umbrela Galaxy AI, s-a pus problema dacă acestea vor ajunge și pe alte telefoane emblematice. Ne-am lămurit apoi că Galaxy AI va ajunge pe seria Galaxy S23, pe Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Flod 5. Dar nu era sigur că funcțiile AI vor ajunge și pe seria Galaxy S22.

Modelele de top din 2023 vor primi în mare parte aceleași caracteristici Galaxy AI cu viitoarea actualizare One UI 6.1. De asemenea, a devenit evident că nu este planificată nicio actualizare AI pentru modelele de top din 2022. Este vorba despre Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra, dar și Galaxy Z Fold 4 și Flip 4. Dar este posibil ca această decizie să nu fie încă definitivă.

Acum am aflat că este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple. CEO-ul companiei Samsung Electronics, Roh Tae-moon, spune că această posibilitate este investigată, potrivit GalaxyClub. Este posibil ca seria Galaxy S22 să primească un upgrade cu Galaxy AI la o dată ulterioară.

În timpul adunării generale a acționarilor Samsung din Coreea de Sud, șeful Samsung MX a anunțat că investighează în prezent dacă și care telefoane mai vechi Galaxy pot rula și funcții Galaxy AI. Galaxy S22 este menționat în mod special, deoarece are asemănări majore cu Galaxy S23 FE, care va primi upgrade-ul. Alte dispozitive de top din 2022 – Galaxy Z Flip 4 și Z Fold 4 – nu sunt menționate în mod explicit.

Camera de vapori este un tub metalic plat (de aproximativ un mm) vidat, umplut cu puțin lichid. Când telefonul se încălzește, căldura condensează lichidul în vapori care merg spre sursa de căldură prin tubul metalic și disipează căldura.

Acest lucru nu înseamnă că Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra vor primi într-adevăr One UI 6.1 cu Galaxy AI. Samsung ar putea decide să nu o facă până la urmă. În cele din urmă, deși Galaxy S23 FE are același procesor ca seria S22, dispozitivul are și o răcire mult mai bună, permițând o performanță mai bună.

O altă opțiune este că seria Galaxy S22 nu primește toate funcțiile Galaxy AI. Unele caracteristici pot fi fezabile pe hardware-ul seriei S22 – de exemplu Circle to Search – Cercul pentru a căuta – dar altele nu. Un exemplu ar fi editarea foto generativă, care probabil nu va ajunge. Totuși, aceasta este o speculație din partea noastră. Samsung în sine nu a spus nimic despre asta.

Sperăm că lucrurile se vor clarifica în săptămânile viitoare. Deocamdată este sigur că Samsung ia în considerare o actualizare a seriei Galaxy S22 cu Galaxy AI.