Samsung Galaxy Apps își schimbă numele, se va numi Galaxy Store

2984

Samsung este în mijlocul schimbării de software pe dispozitivele Android. Puțin câte puțin, telefoanele companiei primesc actualizarea Android Pie, iar cu asta vine și interfața One UI. De ceva vreme Samsung a rebranduit mai multe din modelele sale de wearables. Au fost aduse toate sub brandul Galaxy. Acum a redenumit și pe Galaxy Apps.

Cu câteva ore înainte de prezentarea oficială a seriei Galaxy S10, Samsung și-a actualizat magazinul de aplicații. Cu o interfață nouă, a fost schimbat și numele: aplicația Galaxy Apps devine Galaxy Store, o denumire similară cu cea a Google Play Store.

În ultimul timp au fost schimbări de software pe smartphone-urile Samsung. După sosirea noii interfețe Samsung One UI bazată pe Android 9 Pie deja disponibilă pe Samsung Galaxy S9 și Note 9, producătorul sud-coreean tocmai și-a actualizat magazinul de aplicații. Cu această ocazie, Samsung a decis să-și schimbe și numele magazinului său. Se va numi Samsung Galaxy Store, conform site-ului francez PhonAndroid. Galaxy Apps este deja de domeniul trecutului.

Pentru Galaxy S10, Galaxy Apps devine Galaxy Store

Pe Reddit, mulți utilizatori au scris deja că actualizarea este disponibilă pe telefonul smartphone. Aceasta este, de asemenea, obligatorie, odată ce vi se propune, sunteți obligat să efectuați actualizarea dacă doriți să continuați să utilizați aplicația. Poate că sunteți puțin derutați la început, interfața pare la început într-adevăr derutată. Meniul pentru navigarea diferitelor file este acum în partea de jos, iar textul conține pictograme. Funcționalitatea pare neschimbată, însă magazinul Galaxy are butoanele rotunjite, dând un sentiment de modernitate.

Dark Mode – modul întunecat, facilitează concentrarea asupra muncii pe smartphone. Conținutul iese în evidență în timp ce comenzile întunecate și ferestrele se retrag în fundal. Dark Mode este benefic pentru cei care lucrează noaptea și pentru cei cu ecrane luminoase. Dark Mode îmbunătățește contrastul și lizibilitatea, nu obosește ochii și reduce consumul bateriei.

Nu credem că a fost o coincidență această redenumire și redesenare grafică. Aceasta a avut loc cu doar câteva ore înainte de lansarea oficială a seriei aniversare Galaxy S10. Nu știm ca Samsung să fi anunțat acest lucru la Galaxy Unpacked 2019 de la San Francisco. Din primele impresii ar fi o mică dezamăgire. Dark Mode – modul întunecat disponibil cu One UI nu pare să funcționeze în Galaxy Store.

Samsung a lansat Galaxy Apps în septembrie 2009. Acum, după mai bine de nouă ani, compania a redenumit aplicația Galaxy Store. Credem că aplicația a fost reproiectată pentru a se alinia mai bine cu noul One UI. Această interfață vine cu un nou design și am văzut-o pe smartphone-uri Samsung precum Galaxy S8, Galaxy S9 și S9+, Galaxy Note 8 și Note 9 care rulează Android 9 Pie.