Samsung Galaxy Book 2 Pro a fost lansat cu Windows Hello

306
Samsung Galaxy Book 2 Pro a fost lansat cu Windows Hello
Sursa Foto: xda-developers.com

Seria Samsung Galaxy Book 2 Pro se arată a fi printre cele mai bune laptopuri din 2022. Acest lucru nu este o surpriză având în vedere că modelele de anul trecut erau deja grozave. Pentru acest an, Samsung și-a îmbunătățit performanța cu procesoare noi și configurații mai avansate, dar a păstrat designul subțire. Totuși, ceva care nu s-a schimbat cu seria Galaxy Book 2 Pro este suportul Windows Hello.

La fel ca modelele de anul trecut, Samsung Galaxy Book 2 Pro vine cu suport Windows Hello datorită cititorului de amprentă integrat în butonul de pornire. Cu toate acestea, nu există o cameră IR pentru recunoașterea facială, ceea ce ar fi fost puțin mai convenabil. Totuși, tot ce trebuie să faceți este să atingeți cu degetul cititorul de amprentă pentru a vă debloca computerul.

Windows Hello este o caracteristică adăugată de Microsoft la Windows 10, conform XDA-Developers. Este o modalitate de a folosi autentificarea biometrică direct în Windows, abilitatea de a vă debloca computerul sau de a autoriza achizițiile folosind amprenta digitală sau recunoașterea facială, în loc să introduceți o parolă sau un PIN. Unele soluții au existat înainte, dar au fost construite la comandă și fiecare implementare a fost diferită. Windows Hello este atât sigur, cât și convenabil. Este mai ușor decât să tastezi o parolă și, de asemenea, nu riști ca cineva să se uite peste umăr pentru a vedea care este acea parolă.

Cum funcționează Windows Hello pe Galaxy Book 2 Pro?

Suportul Windows Hello poate fi completat folosind un cititor de amprentă, o cameră cu infraroșu pentru recunoașterea facială sau ambele. Cititorul de amprentă este cea mai comună metodă pentru Windows Hello și asta folosește Samsung Galaxy Book 2 Pro. Având-o încorporat în butonul de pornire, puteți porni laptopul și vă poate citi imediat amprenta. Este nevoie de câteva secunde pentru ca computerul să ajungă la ecranul de conectare Windows, dar laptopul vă poate citi amprenta imediat ce apăsați butonul și salvați acele informații pentru a vă conecta când apare ecranul de blocare Windows.

Prima versiune Windows a fost lansată în 1985 și a devenit utilizată pe scară largă datorită interfeței grafice de utilizator bazată pe ferestre. În februarie 2022 Windows avea o cotă de piață de 75,85%. Mac OS avea 15,76%.

O cameră cu infraroșu ar putea adăuga un pic mai multă comoditate procesului, deoarece tot ce trebuie să faceți este să vă uitați la cameră și să vă conecteze. Nu este o diferență mare, dar poate fi puțin mai bine dacă încercați să autorizați o achiziție, astfel încât nu trebuie să vă mișcați mâna pentru a atinge cititorul de amprentă. Samsung probabil nu a inclus această opțiune, deoarece camerele IR ocupă ceva mai mult spațiu. Companiile preferă, în general, să aibă rame mai mici, astfel încât laptopurile să arate mai moderne.

Dacă doriți recunoașterea facială Windows Hello, puteți cumpăra o cameră web externă cu Windows Hello încorporat. Există câteva opțiuni, cum ar fi camera web Dell UltraSharp 4K sau camera web Lenovo 500 Full HD, dacă doriți ceva mai accesibil. Seria Samsung Galaxy Book 2 Pro este disponibilă pentru cumpărare, iar precomenzile încep pe 18 martie.