Galaxy Book 4 Edge certificat de Bluetooth SIG, are și pagina oficială

77
Galaxy Book 4 Edge
Sursă foto: MySmartprice

Știm că Samsung va lansa laptopul Galaxy Book 4 Edge în două diagonale de ecran. Vom primi un model Book 4 Edge de 14 inch (35,56 centimetri) și un model Book 4 Edge Pro cu o diagonală de 16 inch (40,64 centimetri). Ambele laptopuri Samsung vor avea procesoare fabricate de compania Qualcomm.

Se pare că Samsung este destul de aproape de lansarea acestor două laptopuri. Acum am aflat, prin intermediul MySmartPrice, că Galaxy Book 4 Edge a fost certificat de Bluetooth SIG. Baza de date Bluetooth dezvăluie că viitorul laptop Samsung va purta numărul de model NP940XMA și numele de marketing Galaxy Book 4 Edge.

Bluetooth confirmă că laptopul Samsung va suporta cel mai recent protocol Bluetooth 5.4. Din listarea pe site-ul Bluetooth SIG am aflat că Galaxy Book 4 Edge va rula pe Windows 11 din cutie. De asemenea, viitorul laptop Samsung are pagină oficială de asistență în Marea Britanie unde apare numărul de model NP940XMAA-EXP. Pagina de asistență confirmă că Samsung ar putea anunța în curând laptopul acolo. În afară de detaliile menționate mai sus, lista Bluetooth SIG nu dezvăluie alte specificații ale viitorului laptop Samsung.

Știm din informațiile anterioare că viitorul Galaxy Book 4 Edge va fi primul de la Samsung care va debuta cu procesorul Qualcomm Snapdragon X Elite. Acest cip a fost anunțat în octombrie anul trecut și a fost conceput de Qualcomm special pentru laptopuri. Procesorul are până la 12 nuclee Oryon asociate cu până la 3,8 GHz și un GPU Adreno evaluat la 4,6 TeraFLOPS. Samsung va echipa laptopul cu un ecran Super AMOLED cu rezoluție 3K și 400 niți de luminozitate.

TFLOPS (Tera Floating Point Operations Per SecondOperațiuni Tera în virgulă mobilă pe secundă) se referă la o măsurătoare a performanței de calcul. Reprezintă capacitatea unui sistem informatic de a efectua un trilion de calcule cu zecimale pe secundă.

Porturile I/O vor include două porturi USB Tip C 4.0, o mufă de 3,5 mm pentru căști, un port HDMI, un slot pentru card microSD și USB Tip A. Afișele de marketing confirmă că Book 4 Edge va avea o baterie de 61,8Wh cu încărcare rapidă de 65W. Baterie va avea cu o durată de 22 de ore.

Ca preț, modelul de 14 inch va costa aproximativ 1.952$, iar opțiunea de 16 inch va costa 2.060 de dolari. Rețineți că aceste prețuri sunt pentru opțiunea de 16GB RAM a viitorului Galaxy Book 4 Edge.