Samsung lucrează la un PC cu procesor Snapdragon X Elite

260
Samsung lucreaza la un PC cu procesor Snapdragon X Elite
Sursa foto: androidheadlines.com

În timpul evenimentului Snapdragon Tech Summit 2023 care a avut loc în perioada 24 – 26 octombrie la Maui, Hawaii, SUA, Qualcomm a anunțat procesoarele Snapdragon 8 Gen 3 și Snapdragon X Elite. Nu a trecut mult timp de atunci și deja avem informații că un PC Samsung alimentat cu Snapdragon X Elite este în lucru.

Procesorul Qualcomm Snapdragon X Elite pentru PC-uri aduce o mulțime de funcții de performanță și va include nuclee personalizate Oryon. Procesorul are un GPU Adrendo, care vine cu o unitate de procesare neuronală (NPU) dedicată. Spre deosebire de evenimentele Snapdragon Summit din ultimii ani, de data aceasta Samsung a fost anunțat ca partener pentru a utiliza acest nou procesor pentru PC-uri Windows.

Confirmarea utilizării acestui nou procesor Qualcomm PC a fost făcută de un director Samsung, potrivit AndroidHeadlines. Această informație din sursă Samsung confirm zvonurile anterioare despre un nou PC Samsung cu cel mai nou procesor Qualcomm. Fanii din întreaga lume vor aștepta acum cu nerăbdare lansarea acestui PC cu procesor Snapdragon X Elite. De asemenea, Snapdragon 8 Gen 3, probabil cu “For Galaxy” la urmă, va fi la bord pe seria Galaxy S24.

Snapdragon X Elite promite performanțe impresionante pe viitorul PC Samsung

Potrivit informațiilor din acest moment, acest PC Samsung ar putea ajunge pe piață în prima jumătate a anului 2024. În prezent, Samsung utilizează procesoare Intel pe dispozitivele sale, dar această intrare viitoare va schimbă jocul. Sunt o mulțime de caracteristici orientate spre performanță care vin cu noul procesor Snapdragon PC. Qualcomm promite că domenii precum jocurile, performanța AI și o experiență mai bună a utilizatorului vor fi foarte impresionante.

Noul Qualcomm Snapdragon X Elite este un procesor premium care își propune să îmbunătățească experiența utilizatorului. Samsung ar putea folosi acest nou procesor pentru a păși pe piața computerelor premium, unde concurența este tot mai mare.

AI LLM – Artificial Intelligence Large language model. Este un tip de algoritm de inteligență artificială (AI) care utilizează tehnici de învățare profundă și seturi de date foarte mari pentru a înțelege, rezuma, genera și prezice conținut nou.

Jucătorii vor beneficia de arhitectura System-on-a-Chip 4nm care va fi disponibilă pe viitorul PC Samsung. Procesorul de pe laptop se va lăuda cu 12 nuclee Oryon personalizate pentru o performanță mai bună. Cu Snapdragon X Elite, computerul ar putea fi o alegere excelentă pentru jucători. De asemenea, acest nou procesor va aduce capabilități AI. Acest lucru va fi posibil cu Qualcomm AI Engine cu un Qualcomm Hexagon NPU integrat. Datorită acestui procesor, viitorul PC Samsung va fi capabil să ruleze modele generative AI LLM peste 13B parametri.

Următorul PC Samsung cu procesor Snapdragon X Elite va aduce Wi-Fi 7 pentru o conectivitate fără probleme. Pentru memorie, computerul va avea 64 GB de RAM. Acestea sunt doar câteva domenii care ar putea ajunge să impresioneze utilizatorii.