Samsung Galaxy Book 4 Edge, performanțe și prețuri

129
Samsung Galaxy Book4 Edge
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Recent am scris despre o apariție inedita online a unui laptop Samsung Galaxy Gook 4 Edge. Acesta are un procesor Qualcomm Snapdragon X Elite și este posibil să fie lansat la sfârșitul primăverii sau la începutul verii acestui an.

Acum avem deja mai multe detalii, via Notebookcheck, despre această mașinărie Samsung. Roland Quandt și WinFuture au împărtășit noi informații despre primul laptop Samsung alimentat cu Snapdragon X Elite. Înainte cu puțin timp, Galaxy Book 4 Edge cu Snapdragon X Elite a fost depistat și pe Geekbench. Vă reamintim că Qualcomm a prezentat procesorul Snapdragon X Elite la MWC Barcelona 2024 de luna trecută.

Până acum cipul Qualcomm Snapdragon X Elite a apărut de două pe Geekbench într-un dispozitiv numit Galaxy Book 4 Edge. De altfel, Samsung a brevetat recent acest nume la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO) și este numele la care Quandt se referă ca dispozitiv.

Pe baza scorurilor Geekbench, Galaxy Book 4 Edge cu Snapdragon X Elite se apropie mult mai mult de cifrele de performanță pe care Qualcomm le-a estimat pentru acest cip. Astfel laptopul Samsung a depășește cipul Apple M3 în multi-core, dar nu este la nivelul acestuia în testele single core.

Se pare că Samsung va pune în Galaxy Book 4 Edge cu Snapdragon X Elite 16GB RAM și 512GB stocare. Această memorie se potrivește cu configurația de memorie de pe Galaxy Book 4 Pro și Galaxy Book4 Pro 360. În mod similar, se zvonește că Galaxy Book 4 Edge are un ecran de 14 inch (35,56 centimetri), probabil același afișaj AMOLED de 2,8K și 120 Hz folosit de Samsung în Galaxy Book 4 Pro.

2,8K se referă la rezoluția ecranului, este o rezoluție 2880×1800 pentru un raport de aspect de 16: 10. 8K UHD este cea mai înaltă rezoluție definită în Rec. standard 2020. Rezoluția 8K se referă la o imagine de ~8.000 pixeli pe orizontală.

Potrivit lui Roland Quandt, Galaxy Book 4 Edge va costa începând de la 1.700 până la 1.800 euro. Acest interval de preț ar face dispozitivul alimentat cu Snapdragon X Elite mai scump decât un MacBook Air 13 de bază și un MacBook Air 15. Opusul este adevărat atunci când configurați oricare dintre laptopurile Apple cu 16GB RAM și 512GB spațiu de stocare. La fel, MacBook Pro 14 începe de la 1.999 de euro, dar cu 8GB de memorie RAM în loc de 16GB aflați pe Book 4 Edge.

Se pare că Samsung Galaxy Book 4 Edge cu Snapdragon X Elite va fi la vânzare în partea a doua a acestui an cu un preț care îl pune în concurență directă cu versiunile recente ale Apple MacBook Air.