Seria Galaxy Book 4 cu AI și procesoare Intel Core Ultra lansată

250
Seria Galaxy Book 4 cu AI si procesoare Intel Core Ultra lansata
Sursa foto: via androidheadlines.com

După o perioadă de destulă de lungă de zvonuri Samsung a lansat seria Galaxy Book 4. Compania a anunțat trei modele de laptop-uri Windows de nouă generație: Galaxy Book 4 Pro, Galaxy Book 4 Pro 360 și Galaxy Book 4 Ultra. Seria Galaxy Book 4 combină designul ultra-portabil, performanța ridicată și conectivitate fără limite pentru a remodela experiența PC. Au fost zvonuri și despre un Galaxy Book 4 și un Galaxy Book 4 360, dar probabl vor fi lansate mai târziu.

Potrivit Samsung, seria Galaxy Book 4 este cea mai puternică și inteligentă linie de PC-uri de până acum. Compania a dotat noile laptopuri cu inteligență artificială (AI). Datorită programului Intel AI PC Acceleration și celor mai recente procesoare Intel Core Ultra, dispozitivele aduc noi capabilități AI care ajută la creșterea productivității și puterii.

Samsung Galaxy Book 4 Ultra vine în variantele cu procesoare Intel Core Ultra 9 și Core Ultra 7. Procesorul este asociat cu GeForce RTX 4070 GPU pentru laptop NVIDIA 8GB GDDR6 sau 4050 GPU pentru laptop 6GB GDDR6. Laptopul se mândrește cu instrumente de creație generative bazate pe AI, alimentate de tehnologia NVIDIA Studio. Dispune, de asemenea, de tehnologia NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) pentru grafică de înaltă calitate.

Galaxy Book 4 Ultra are un ecran tactil AMOLED de 16 inch (40,64 centimetri) cu un raport de aspect 16: 10. Ecranul are rezoluție WQXGA+ (2880×1800 pixeli) și 400 niți de luminozitate maximă. Rata de actualizare este variabilă între 48 – 120Hz și afișajul are volum de culoare DCI-P3 de 120%. Samsung oferă până la 64GB de RAM LPDDR5X și 2 TB SSD (PCle) cu un slot de extindere a memoriei. Dispozitivul dispune de un nou sistem optim de răcire, cu o cameră de vapori cu 11% mai mare și un ventilator dublu.

Wi-Fi 6E și Bluetooth v5.3 se ocupă de conectivitate. Există două porturi Thunderbolt 4, un USB Tip-A, un HDMI 2.1, un port MicroSD și o mufă pentru căști/microfon. Laptopul are difuzoare stereo AKG, cu două woofere de 5W și două tweetere de 2W. Are astfel Dolby Atmos și anulare bidirecțională a zgomotului AI pentru o voce clară în timpul apelurilor video.

Noul laptop are un touchpad mare și o tastatură Pro iluminată din spate cu taste numerice. Galaxy Book 4 Ultra este alimentat de o baterie de 76 Wh cu suport pentru încărcare USB Tip-C de 140W. Firma coreeană spune că poate încărca de la 0 la 55% în doar 30 de minute. Potrivit AndroidHeadlines, Samsung a dotat laptopul cu „un nou cip de securitate Samsung Knox, care securizează separat datele critice ale sistemului”.

Galaxy Book 4 Pro și Galaxy Book 4 Pro 360 de la Samsung sunt laptopuri mai puțin puternice decât Ultra. Pentru început, au procesoare Intel Core Ultra 7 și Core Ultra 7 cu grafică Intel Arc. De asemenea, sunt limitate la 32GB de RAM LPDDR5X și 1TB SSD (PCIe) cu un slot de expansiune. Totuși, restul specificațiilor rămân în mare parte neschimbate.

Obțineți același set de porturi, caracteristici de conectivitate, microfoane de calitate studio, difuzoare cvadruple reglate AKG cu Dolby Atmos și o cameră frontală de 2MP. De asemenea, afișajul AMOLED rămâne neschimbat, la fel și tastatura Pro iluminată din spate. Cu toate acestea, modelul Pro este disponibil într-o variantă de 14 inch (35,56 centimetri) cu aceleași specificații de afișare, dar nu are tastele numerice.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Galaxy Book 4 Pro mai mic are și o baterie mai mică (63Wh) decât versiunea de 16 inch (76Wh). Samsung oferă un încărcător USB Tip-C de 65W cu ambele versiuni. Galaxy Book 4 Pro 360, care are o balama rotativă și oferă o experiență asemănătoare tabletei și acceptă S Pen. Samsung a inclus acest accesoriu în cutie. Și cele două modele Pro din seria Galaxy Book 4 dispun de cipul de securitate Samsung Knox.

Samsung Galaxy Book 4 Ultra este disponibil în culoarea Moonstone Grey, celelalte două modele în Moonstone Grey și Platinum Silver. Toate cele trei laptop-uri sunt livrate cu Windows 11 Home. Noile laptopuri vor fi puse în vânzare prin intermediul site-ului său oficial în ianuarie 2024. Acestea vor fi disponibile inițial în Coreea din 2 ianuarie și vor ajunge treptat pe mai multe piețe.

Samsung Galaxy Book 4 Pro va fi pus în vânzare în Coreea la prețul de pornire de 1,88 milioane KRW (~1.453 USD). În funcție de diagonala ecranului, CPU și memorie, prețul poate ajunge până la 2,89 milioane de woni (~2.234 USD). Samsung Galaxy Book 4 Pro 360 costă începând de la ~2.000 de dolari și pot atinge ~2.427 USD.

Prețul la Samsung Galaxy Book 4 Ultra începe de la 3,36 milioane de woni (~2.597 USD). Cea mai puternică configurație ajunge la 5,09 milioane de woni (~3.933 de dolari). Toate prețurile de mai sus sunt pentru Coreea de Sud cu echivalentrul în dolari SUA. Este posibil ca pe alte piețe aceste prețuri să fie ușor diferite.