Laptopul Galaxy Book 4 Edge cu cip Snapdragon X Elite impresionează

112
Samsung Galaxy Book 4 Edge on Snapdragon X Elite
Sursa foto: via notebookcheck.com

Recent Samsung a lansat seria Galaxy Book 4 la nivel global, dar se pare că vom avea parte de o surpriză. Un inedit laptop Samsung Galaxy Book 4 Edge a apărut în baza de date Geekbench, cu cip Snapdragon X Elite ARM în interior. Este primul Galaxy Book 4 cu porecla Edge și surprinde cu rezultate foarte bune pe Geekbench.

După Mobile World Congress, la care s-a anunțat că Qualcomm plănuiește lansarea primelor laptop-uri Snapdragon X Elite, sunt în mod evident deschise porțile pentru laptopuri cu acest procesor și pentru alte companii. Samsung se pare că nu a stat pe gânduri. Fără un anunț oficial Samsung, Galaxy Book 4 Edge cu cip Snapdragon X Elite a apărut pe Geekbench. O confirmare mai bună de existența acestui laptop Samsung nici nu putea fi.

Un nou dispozitiv Samsung cu Snapdragon X Elite a fost descoperit recent pe Geekbench. A fost identificat drept Samsung Galaxy Book4 Edge. Laptopul Samsung Galaxy Book 4 Edge cu noul procesor Qualcomm Snapdragon X Elite a fost asociat cu 16GB de RAM și a rulat pe Windows 11 Home (64 de biți).

Spre deosebire modelele precedente cu cip Snapdragon anterioare, ineditul laptop a obținut 2.785 de puncte la testul single-core și 13.925 de puncte la scorul multi-core. Astfel Galaxy Book 4 Edge este foarte aproape de valorile pe care Qualcomm le-a planificat pentru Snapdragon X Elite. Sigur că în continuare mai este loc de reglaje, optimizări și îmbunătățiri de performanțe.

În anul 2023, Qualcomm a avut venituri de aproximativ 35,8 miliarde USD. Este o scădere față de veniturile de ~44,2 miliarde de dolari în 2022. Cea mai mare parte a veniturilor Qualcomm provin din telefoanele mobile, IoT și sectorul auto.

În afară de aceasta, benchmark-ul nu a dezvăluit alte detalii despre viitorul laptop Samsung. Dar, în comparație cu Apple, Book 4 Edge este un câștigător în comparație cu cipurile Apple M1 și M2. Cu toate acestea, încă nu este chiar la nivelul procesorului Apple M3.

De menționat, Snapdragon X Elite de la Qulacomm este cel mai puternic, inteligent și eficient procesor creat vreodată pentru Windows din clasa sa. Oferă o capacitate de reacție de ultimă oră, navighează în sarcinile de lucru solicitante cu mai multe sarcini prin productivitate, creativitate, divertisment captivant și multe altele.

Și, apropo, marca comercială Samsung Galaxy Book 4 Edge a fost deja descoperită la EUIPO, potrivit Notebookcheck. Astfel putem vedea noile laptopuri Samsung cu Snapdragon X Elite chiar în această vară.