Seria Galaxy Book 4 planificată pentru lansare în decembrie

146
Seria Galaxy Book 4
Sursă foto: zdnet

În ultimul timp au fost mai multe informații despre seria Galaxy Book 4, cu o posibilă lansare la începutul anului viitor. Dar, lucrurile par să se precipite, potrivit unor noi informații. Compania Intel își va dezvălui noile procesoare Meteor Lake pe 14 decembrie. Din câte se pare, Samsung plănuiește să lanseze seria sa Galaxy Book 4 pe 15 decembrie.

Sursa acestei informații, data de lansarea seriei galaxy Book 4, este agenția de știri din Coreea de Sud, Yonhap News. Astfel lansarea noilor laptopuri Samsung va avea loc cu o lună mai devreme decât a fost lansată seria Galaxy Book 3 în acest an. Cel mai probabil, gigantul tech coreean vrea să-și revendice titlul de „primul laptop AI din lume”.

Procesoarele Meteor Lake se laudă cu prima unitate de procesare neuronală (NPU) de la compania Intel, potrivit GizmoChina. În acest fel PC-urile cu aceste procesoare Intel vor putea să se ocupe mult mai bine de sarcinile AI. Se așteaptă ca Samsung să utilizeze capacitatea acestora pentru a-și alimenta propriul model AI, Samsung Gauss, pentru a implementa AI pe dispozitivele din seria Galaxy Book 4.

După cum sugerează și numele, AI pe dispozitiv se referă la dispozitivele care pot rula capabilități de inteligență artificială la nivel local, ceea ce înseamnă că toată procesarea AI are loc pe dispozitiv în sine, mai degrabă decât în ​​cloud. Acest lucru elimină necesitatea de a încărca date sau de a menține o conexiune la internet. Sursa confirmă că viitoarea linie Book 4 va avea procesoare Core Ultra, procesoare Intel Meteor Lake fără poartă marca „i”.

Intel a fost fondată în 1968 de Robert Noyce și Gordon Moore. Compania s-a numit initial „NM Electronics”, „N” și „M” venind de la „Noyce” și „Moore”. Cei doi au trecut după o lună la numele Intel, prescurtarea de la ‘Integrated Electronics’.

Dispozitivele actuale din seria Galaxy Book 3 oferă până la un procesor Core i7. Cu noua schemă de denumire, ne așteptăm ca Samsung să utilizeze cipuri Core Ultra 7, cum ar fi Core Ultra 7 155H, în seria Galaxy Book 4. Cu toate acestea, având în vedere opțiunea Core i9 a Galaxy Book 3 Ultra, Samsung poate introduce și un Core Ultra 9 185H sau un alt cip de ultimă generație în gama Galaxy Book 4.

Fotografiile de până acum cu viitoarele laptopuri Samsung sugerează că vor păstra un design similar cu predecesorii săi. În schimb, vor avea upgrade-uri interne notabile, cum ar fi un afișaj AMOLED și GPU-uri Nvidia din seria 40.