Galaxy Book 5 Pro cu cel mai nou procesor Intel este în lucru

79
Galaxy Book 5 Pro cu cel mai nou procesor Intel
Sursa foto: via sammyfans.com

După lansarea cu succes a seriei Galaxy Book 4, Samsung pare să fi început să lucreze la următoarele sale laptopuri. Un dispozitiv Samsung Galaxy Book 5 Pro cu cip de nouă generație al Intel este în lucru deja la Samsung. Prin urmare, gigantul tehnologic coreean va continua să folosească procesoare Intel pentru a face laptopurile sale incredibile din toate punctele de vedere.

Potrivit SammyFans, Intel lucrează la cipul său mobil de ultimă generație foarte eficient energetic – Lunar Lake. Acesta utilizează un design multi-chiplet și vine cu memorie LPDDR5X în pachet pentru a-și maximiza performanța. Intel Lunar Lake a fost depistată în baza de date SiSoftware Sandra. Acesta vine ca succesor al cipului Intel Meteor Lake „Core Ultra” din seria Galaxy Book 4.

Acest procesor ar putea alimenta viitoarele laptopuri Samsung. Da, Galaxy Book 5 Pro de la Samsung poate folosi procesorul Intel Lunar Lake cu 8 nuclee și GPU Arc Battlemage Xe2. De menționat, Intel Lunar Lake ar putea fi primul procesor care se bazează complet pe noul nod de proces N3 al TSMC și utilizează GPU Intel Xe2 cu 512 shadere, 64 de motoare vectoriale și 4 x Xe2-Core.

Sursă foto: Wccftech

Procesoarele Intel Lunar Lake sunt de așteptat să fie lansate la sfârșitul acestui an în cantități limitate și vor fi livrate în cantități mari până la începutul anului 2025. Acest procesor va fi destinat laptopurilor ultra-portabile, tabletelor și altor dispozitive care acordă prioritate duratei de viață a bateriei. Sunt informații că Intel a colaborat cu Microsoft pentru a optimiza Lunar Lake pentru Windows. Astfel noul procesor pare bazat pe inteligență artificială.

Microsoft a introdus Windows pe piață pentru prima dată în noiembrie 1985. Bill Gates și-a numit serviciul de operare Windows (ferestre), deoarece principala inovație a sistemului de operare a fost utilizarea de ferestre de afișare.

Totuși, această dezvoltare sugerează că Samsung lucrează la succesorii laptopurilor Galaxy Book 4. Astfel Galaxy Book 5 și Galaxy Book 5 Pro Ultra vor include un CPU Lunar Lake cu 8 nuclee și viteze de ceas între 1,6 GHz și 2,8 GHz. Mai jos puteți verifica detaliile de bază ale CPU și GPU ale cipului Intel de generație următoare – Lunar Lake.

  • Miez CPU Intel Lunar Lake – Intel(R) 0000 autentic la 1,60 GHz (8C 2,8 GHz/1,6 GHz 75% OC, 5 x 2,5 MB L2 + 2 x 12 MB L3 cache).
  • Miez GPU Intel Lunar Lake: Intel(R) Arc (TM) Graphics (512SP 64C 1,85 GHz, 8 MB L2, 7 GB) (OpenCL).